Ami a tömegközlekedés  ügyében ma Miskolcon történik, egy mondatban összefoglalható: hülyének nézik az embereket. Mindezt dr. Tompa Sándor önkormányzati képviselő jelentette ki hétfőn Miskolcon, Bazin Géza önkormányzati képviselővel közösen megtartott tájékoztatóján.

Elmondták: az első, március 20-i magyarázat szerint az ominózus hétvége rendkívüli időjárási viszonyai jelentős sérüléseket okoztak járművekben. A járművek javítása, és az alkatrészek beszerzése folyamatos, de időigényes, melynek következtében az elkövetkezendő napokban még járatkimaradásokra kell számítani. A járatritkítások azonban a mai napig tartanak.

A képviselők szerint bár valóban rendkívüli időjárás volt azon a hétvégén, de az nem okozhatott ilyen hosszú ideig tartó, a miskolci közösségi közlekedés kiszámíthathatatlanságával járó károkat.

Kíváncsiak arra is: vajon az, hogy több mint 500 millió forintos állami támogatástól (azaz tavalyi bevételének 10 százalékától) esik el az idén az MVK Zrt., összefügg-e a jelenlegi helyzettel? Az MSZP-frakció ebben az ügyben februárban már tartott egy sajtótájékoztatót, az ott elhangzottakkal kapcsolatban azonban Soós Attila, az önkormányzat városgazdálkodási és -üzemeltetési bizottságának fideszes elnöke határozottan visszautasította, hogy bármiféle támogatáscsökkenés és ebből következő színvonalesés bekövetkezne. Néhány hét múlva a város költségvetése viszont már rögzítette azt, hogy nem párosul az önkormányzati pénzhez állami forrás, de azt nem, hogy a kiesést hogyan próbálják kompenzálni.