Kriza Ákos polgármester nem akar nyilatkozni arról, hogy vádlott lett belőle

A politikust és Bayer Zsolt  újságírót, Bernáth Attila, a Miskolc Holding volt második embere, jelentette fel rágalmazás és becsületsértés miatt. (archív fotó)
„Kriza Ákos még a kampányidőszak végén, akkor még polgármesterjelöltként valótlanságokat és súlyosan sértő dolgokat állított rólam egy tévéműsorban” – mondta el a boon.hu-nak Bernáth Attila. Aki két pert – egy polgári peres- és egy büntetőeljárást is indított a miskolci városvezető és az újságíró ellen. „A polgári eljárásban – első- és másodfokon is – már elmarasztalták őket, jelképes összeg megfizetésére kötelezték, jó hírnévhez fűződő jogaim megsértése miatt. A legfontosabb azonban, hogy a polgármester, az általam kifogásolt egyetlen állítását sem tudta bizonyítani” – magyarázta a holding egykori vezetője.
A büntetőeljárás 2,5 éve tart, de a polgármester most januárban jelent meg először a bíróság előtt, februárban pedig Bayer Zsolt is – tudtuk meg. A következő tárgyalás időpontja június, Bernáth Attila abban bízik, akkor már közel lesznek az ítélethez.
Megkerestük Kriza Ákos polgármestert, hogy kikérjük a véleményét az üggyel kapcsolatban, de ő nem kívánt reagálni a hírre. boon.hu