Hajdút is megvezették? A   14 éven keresztül szervezte Miskolcon a Borsodi Sörfesztivált, mígnem 2011-ben vitába keveredett a várossal. Ennek oka az volt, hogy a sátrakat állító árusok úgy rögzítették a rögzítő cövekeket, hogy belefúrtak a térburkolat elemeibe. Ugyan a nonprofit MÉZ saját költségén helyreállította a károkat, közben viszont született egy önkormányzati rendelet, ami kizárta, hogy a jövőben közterületet igényelhessen. Ezért 2012-ben magánterület bérlésével próbálkoztak, ám egymillió forintos ígéretük is kevésnek bizonyult a területbérlésre, amit az egykori szervezők furcsának találtak, de nem sokáig csodálkozhattak.  
2012. június 12-én ugyanis született egy szerződés a Hajdú Péter József újságíró-szerkesztő nevével fémjelzett, Törökbálinton bejegyzett Septemberfest Kft. és az önkormányzata között arról, hogy 2017. szeptember 10-ig ők rendezhetnek Miskolcon sörfesztivált. A szerződésben számos kedvezményt nyújt a város, így „térítésmentes területfoglalást biztosít a legismertebb belvárosi helyszíneken”, továbbá a társaságnak nem kell fizetnie a Népkert és park, valamint a 2-es számú műjég- és sportcsarnok használatáért sem. Ezeket emlegették a kocsonyafesztivál rendezői, amikor a sörfesztiválra hivatkoztak. A „sörös” váltással kapcsolatos tényeket közlő médiumokat viszont Krizáék rendre a bíróságra citálták. Az ellenzék a szerződéskötés előtt rákérdezett arra, hogyan került Hajdú Péter a képbe, amire a polgármester a város imázsának javítását említve azt mondta, sokat várnak ebben az ismert médiaszakembertől.
Kérdésünkre Hajdú Péter kijelentette: idáig senki nem kereste meg olyan kéréssel, hogy vállaljon szerepet a kocsonyafesztivál szervezésében. Azt is elárulta, az előzmények után ilyenre nem is gondol. Ugyanis nemcsak a város, hanem Hajdú is sokat vár a sörfesztiváltól. A hvg.hu-nak a múlt héten azt nyilatkozta, csalódniuk kellett: bár a pontos mérleget nem akarta nyilvánosságra hozni, az újságíró szerint több tízmilliós veszteséget kellett elkönyvelniük. A főszervező stábjának számításai szerint 4500-5500 forintos belépő lett volna a színvonalhoz és a rentábilis eredményhez társuló ár, ám a városvezetők végül 1600 forintra lealkudtak az árat. Hiába szerveztek 40 koncertet és gasztronómiai fesztivált a világhírű fellépők ellenére sem vonzotta eléggé a közönséget a rendezvény. Hajdú Péter azt mondja: mintegy 70 ezer ember látogatott el a rendezvényre, ők viszont – a kocsonyafesztivál adatait alapul véve – ennek a duplájára számítottak. A cikk folytatása itt.