Kriza Ákos kihangsúlyozta: a  város vezetésének megalakulásától kezdve eltökélt szándéka, hogy rendezze azt a súlyos problémát, amelyet a beköltöztetett „fészekrakók” jelentenek egyes városrészekben – leginkább az Avason – s visszaadja az érintett miskolciaknak a korábbi nyugodt, biztonságos lakókörnyezetet. Ennek érdekében indították el a rendszeres, hatósági ellenőrzéseket, a mai napon pedig aláírták azt a szerződést, melynek értelmében a város tulajdonába kerültek az érintett lakásokat terhelő, banki követelések. Ez nagyon fontos mérföldkő a fészekrakókkal vívott harcban.

 

Kiss János elmondta, alapos felmérések, környezettanulmányok alapján választották ki a szóban forgó, csaknem kétszáz, problémás lakást. Ötven másikból, a rendszeres hatósági ellenőrzéseknek köszönhetően, már eltávoztak a lakóik.

Sorozatos tárgyalások után az önkormányzat vételi ajánlatot tett az OTP csoport két tagjának, hogy a fészekrakókkal szemben fennálló követeléseiket a nyilvántartási érték 35 százalékán megvenné a város. Az OTP csoport elfogadta az ajánlatot, február 8-án megküldte az önkormányzat számára az erről szóló hivatalos tájékoztatást, ma pedig aláírták szerződést is.