Gyorgy DrsteierhofferKórházi esküvő
A menyasszony hirtelen került a kórházba
RTL Klub Híradó – Révai Hajdu ViktóriaKórteremből házasságkötő termet varázsoltak a miskolci Semmelweis Kórház dolgozói, amikor megtudták, hogy az egyik betegüknek hétvégén lenne az esküvője, de nem tud azon részt venni. A nyolc hetes terhes kismama hétfőn lett rosszul, és azonnal kórházba utalták. A mama és magzata most már jól van, de az esküvő után szigorú fekvést írtak elő az orvosok.

Az anyakönyvvezető is meglepődött, hogy milyen szépen feldíszítették a kórtermet az ápolónők az esküvőre. A menyasszony egy hete, hirtelen került a kórházba.

‘Amikor az anyakönyvi hivatalban bejelentettük szándékunkat, akkor történt egy kis baleset a babával, emiatt kell most a feleségemnek itt pihenni’ – mondta Dr. Sallai Imre.

Az esküvőt a pár nem akarta elhalasztani. Szerencsére a nővérkéknek mindenre volt gondjuk. Nemcsak a csokrot, a fodrászt, és a vendéglátást szervezték meg, de azt is elintézték, hogy a menyasszony ne hálóingben álljon az anyakönyvvezető elé. A fekvés alól azonban nem volt felmentés.

‘Ez azon kívül ünnepnap, hogy így együtt van a család, hogy az esküvő lesz, hogy azt megengedték, hogy felkeljek az ágyból’ – mondta Mészáros Mária.

Az apróbb kényelmetlenség ellenére minden gördülékenyen ment a szertartáson. A zenét az egyik ápolónő kezelte. A menyasszony három gyermeke illedelmesen hallgatta végig a szertartást.

Az ifjú párnak a kórház dolgozói is gratuláltak. A miskolci Semmelweis kórház az elsők között kapta meg a baba-barát címet. Így nem volt kétséges, hogy megengedik, a nagy nap helyszíne a kórház legyen.

‘Ma, amikor a gyógyító munkára azt mondják, hogy demoralizálódik, ez ékes példája annak, hogy vannak még kivételek’ – mondta Dr. Steierhoffer György, ügyeletes orvos.

Az ifjú asszonynak a tortát már fekve, hálóingben kellett felvágnia. A pár mindkét tagjának ez volt a harmadik, kétségtelenül, legemlékezetesebb esküvője. Az örömhírt másokkal is megosztották, a menyasszonyi tortából így a szomszéd szobákban fekvő betegek is kaptak.