A polgármester azt mondta,  hogy a rendelkezésére álló dokumentáció szerint a védőnő többször is megkísérelte meglátogatni a családot, akik azonban csupán egyetlen alkalommal engedték be a házba. Azt állították, hogy egy budapesti gyermekorvos gondoskodik az ellátásról, és a gyerek egészségkönyvét is bemutatták igazolva a kötelező oltások meglétét. Félévesen a fiú még korának megfelelő súlyban volt. A következő egy évben azonban már hiába próbálkozott a védőnő, nem nyitottak neki ajtót, és még a tértivevényes értesítők is visszajöttek.

 

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat csütörtökön azt közölte, hogy a megyei tiszti főorvos megvizsgálja, a területi védőnő – mint alapellátást végző egészségügyi szolgáltató – a jogszabályban és szakmai szabályokban megfogalmazott kötelezettségeinek maradéktalanul eleget tett-e. Eredmény csak a jövő héten várható.

A Fejér megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya nyomozást indított az ügyben, tájékoztatta az Indexet Németh-Kész Mónika. A szóvivő elmondta, hogy büntetőeljárás keretében vizsgálják a haláleset körülményeit, de a sajtóban megjelent esetleges vallási vonatkozásokkal kapcsolatban nem kívánt reagálni. Bővebb tájékoztatást péntekre ígért. index.hu