AZ EGYIK SZEMTANÚ:,,
UL: MECCS UTÁN TÖRTÉNT AZ ESET, UGYE? MI TÖRTÉNT?
– Igen, már hazafelé indult mindenki. Két helyi cigány, Diósgyőr sállal és pólóban a mi kocsinkat dobálták meg.
UL: TI A KONVOJJAL MENTETEK?
– Igen, megdobálták a kocsinkat téglával. Kiszállt a kocsi tulaja, őt meg fejbe dobták valami pezsgősüveggel, erre kiszállt a másik srác is, akit egyből karon szúrtak.
UL: A CIGÁNYOK KOCSIVAL VOLTAK VAGY A HÁZAKBÓL JÖTTEK ELŐ?
– Volt egy zöld Skoda Felicia a Fradi konvojba, abból szálltak ki ezek és egyből dobálni kezdtek. Előttünk ment egy autó, abból kiszállt egy srác, ő az akit lábon szúrtak. A többiek miután tudták hogy szúrtak mindenki kiszállt abból amivel jött. Kocsikból, kis buszokból, nagy buszokból.
UL: A TÁMADÓK ELHAJTOTTAK A KOCSIVAL?
– Csak a sofőr aki vezette a feliciát, a másik kettő bemenekültek az egyik ház udvarába. Onnan is dobáltak egyfolytában, 20 perc volt minimum, mire oda értek a sünök, kb 8 emberrel. Az egyik cigányt kórházba kellett vinni, ő kapott rendesen, de sajnos csak a szúrás után. Aki szúrt azt bilincsbe verték egyből, én láttam hogy benn ül a sün kocsiba.
A hoolok is érkeztek volna, de egyből elakarták őket zavarni. Megkérdeztek mindenkit, hogy jól vannak- e a sérültek és elmentek. Megálltak egy kútnál és onnan vissza akartak jönni és akkor volt a balhé nekik a kékekkel.
UL: A SÉRÜLTEK HOGY VANNAK?
-A lábon szúrt srácot meg kellett műteni, a mi két sérültünk jól van már.