Éjszaka fél egy előtt két perccel,

 a Richter-skála szerinti 4,5-ös erősségű földrengés rázta meg Magyarországot. A mintegy tíz kilométeres mélységben bekövetkező rengéseket szinte az egész országban érzékelték, a közösségi oldalak felhasználói legalábbis erről számolnak be Székesfehérvártól Nyíregyházáig.

 

 

 

 

Az epicentrum Tiszasas határában volt, mintegy tíz kilométer mélyen a felszín alatt, Budapesttől mintegy 100, Egertől mindössze 23 kilométer távolságban.

A rengéseket gyakorlatilag az egész keleti országrészben érezni lehetett, a Budapesten élők táncoló csillárokról és recsegő nyílászárókról számoltak be, de a debreceni Facebook-ozók közül is sokan osztják meg hátborzongató élményeiket a közösségi oldalon. Akik lemaradtak róla, szinte csalódottan kommentelnek a vonatkozó hírek alá.

Komolyabb anyagi kárról nem érkezett jelentés, a tűzoltóknak is mindössze egy alkalommal kellett kivonulniuk lakossági bejelentés okán, noha szinte minden felhasználó ijedtségről számol be, aki megtapasztalta a jelenséget.

Vélhetően utórengésekre is sor kerül majd a következő órákban, ezek a mozgások azonban várhatóan kisebbek lesznek mint az 0:28-kor tapasztalható volt.

A hivatalos megfigyelés adatai ezen a linken érhetőek el.