A két kórház szakmai harmonizációjára  a struktúraváltás jegyében pályázik a MISEK és a megyei kórház – erősítette meg Tiba Sándor, a MISEK igazgatója a minap.hu-nak

A 3 milliárdos TIOP pályázatból 1 milliárd a megyei és 2 milliárd a MISEK része. Tiba Sándor szerint a struktúra összehangolására azért van szükség, mert két „dolog” kevés az egészségügyben: a humánerőforrás, vagyis a szakdolgozók és a pénz. Egy 160 ezer lakosú városban két ekkora intézményt, egyforma, vagy nagyon hasonló struktúrával egy fenntartónak – ami jelen esetben az állam – üzemeltetni és fejleszteni nem gazdaságos és ésszerű.

Mivel a megyei kórházban a Csillagpont fejlesztésnek köszönhetően magas szintű sürgősségi ellátás jött létre, korszerű műtők épülnek, így szakmailag is indokolt, ha a műtéti tevékenységek egy része oda helyeződik át. – persze nem minden. Továbbra is működik majd változatlanul a szülészet-nőgyógyászat, ugyanakkor erősödnek azok a szakellátások, amelyek csak a MISEK-ben vannak, mint a tüdőgyógyászat, a bőrgyógyászat, az infectológia és a hematológia.

 

 

 A MISEK-hez kerül a megyeitől a Szent Ferenc Kórház is, tette hozzá az igazgató. minap.hu