Jakab Péter önkormányzati képviselő meghívására – meghívásnak ezúton is köszönetet mondva – Egyesületünk is részt vett Miskolc Lyukóvölgy városrészi bejáráson. Jakab Péter azzal a céllal szervezte meg a bejárást, hogy testközelből vizsgálják meg, hol, milyen körülmények között akar a miskolci városvezetés elkölteni újabb 150 millió forintot cigány integrációra, és a soha eredményre nem vezető pénzszórás előtt felszámolták-e a hatóságok a területen uralkodó jogsértő állapotokat. Tisztelt MINAP!

 

 

A helyi média szándékosan félretájékoztatott akkor, amikor csak az egyik felet kérdezte meg a látogatáskor, akik szándékosan félrevezették a MINAP olvasótáborát azzal, hogy hamisan azt állították, hogy az Egyesületünk is a családsegítő szolgálat munkatársainak adta ki magát.

„Az alpolgármester mindezt annak kapcsán jelentette ki, hogy – mint arról a minap.hu is beszámolt korábban, a Jobbik képviselői az elmúlt héten lyukói családokat kerestek fel, arra hivatkozva, hogy a családsegítő küldte őket, „

Ezzel szemben az igazság az, ami a mellékelt videóból is kiderül, hogy normális módon bemutatkoztunk és senki nevében nem adtuk ki magunkat.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=9699lfXEYvI

 

Kérjük a MINAP helyi médiát a helyreigazításra, és Egyesületünk véleményének hiteles közlésére, hogy megvalósulhasson a hiteles tájékoztatás.

Kérjük még a MINAP helyi médiát, hogy adjon magyarázatot a cikk címére,

„Bejelentés nélkül látogatott meg lyukói családokat a Jobbik” mivel szándékosan azt a téves látszatot igyekezett közölni, mintha lenne olyan jogszabály, mely bárkit arra kötelezne, hogy amennyiben valahová kilátogat, azt előre be kellene jelentenie.

 

A helyszínen olyan durva jogsértő állapotokat tapasztaltunk,

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=_O4KHhWS4jk hogy azt be kívántuk volna jelenteni a lyukói Gulyakút utcában lévő gyermekvédelmi megbízottnak Bacsik Lüsziennek hivatali idejében, mint a gyermekvédelmi jelzőrendszer hivatalos tagjai.

Akinek  a gyermekvédelmi törvény 12. §. (3) bekezdése szerint együttműködési és tájékoztatásadási kötelezettsége állt fenn a hatályos kogens gyermekvédelmi törvény erejénél fogva, melynek értelmében köteles lett volna hivatali idejében a bejelentésünket felvenni, melyet kizárólag szakmai alapon kívántunk megtenni.

Bacsik Lüszien úr többszöri figyelmeztetés ellenére tudatosan és szándékosan megtagadta és elmulasztotta hivatkozva a felettes vezetője Földesy Judit intézményvezető asszony utasítására, aki álláspontunk szerint törvényi kötelezettség teljesítésének megtagadására utasítást nem adhat a beosztottainak.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=G0NDBhNbB_4

Kérjük a MINAP helyi médiát az Egyesületünk álláspontjának közlésére, hogy megvalósulhasson a hiteles tájékoztatás.

 

Megdöbbenve tapasztaltuk, hogy a történteket követően Kiss Gábor alpolgármester kiállt a törvénytelen családsegítő gyakorlat mellett valószínűsíthetően abból a célból, hogy a gyermekveszélyeztetések tovább fennmaradhassanak, és  a mélyigénytelen személyek tovább veszélyeztethessék  gyermekeiket. Kiss Gábor alpolgármester ezzel semmibe veszi a Gyermekvédelmi törvény előírásait, mely szerint: az adófizetők pénzéből fenntartott illetékes szervek képviselőinek hivatali és törvényi valamint munkaköri kötelezettségükből fakadóan kötelesek a jelzésben érintett gyermekek ügyeinek intézésével foglalkozni.

 

2013-04-28

 

Szemes István Elnök

Települések Megmaradásáért Egyesület

 

Érpataki Modell Országos Hálózat Miskolci Bázisa

 

További részletek:

http://www.miskolcmegmaradasaert.eoldal.hu/