Az Orbán által alapított Puskás  Ferenc Labdarúgó Akadémia vezetője, Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester kapta meg (saját nevén vagy valamelyik családtagja pályázatával) a megyében kiírt földterületek negyedrészét. A Mészáros által tulajdonolt Búzakalász 66 Kft. – a céget 2011 februárjában alakították – 984 hektárnyi kajászói, óbaroki, váli földre pályázott, és nyert. További 94 és 145 hektáron a családtagjai futottak be.

 

Mindez nem újdonság Felcsúton, ahol a helyiek minden négyzetcentiméterről pontosan tudják, ki és mit termel rajta. Mellesleg: sokkal több Mészároshoz köthető földről tudnak, mint amennyiről az újságok írnak. Meg másról is.

Nyílt titok a faluban, hogy a József főherceg által építtetett majorság Orbán Győző tulajdonába került. A miniszterelnök bányavállalkozó apja CZG Ingatlanforgalmazó Kft.-je tavaly júliusban vette meg a 13 hektáron elterülő műemléki ingatlanegyüttest – adta hírül az Atlatszo. hu. – Hogy kerek legyen a történet, az Alcsútdoboz-Hatvanpuszta majorságot Mészáros Lőrinc bérli. nol.hu