Az uszoda kérdés folyamatosan  napirenden volt mindennapi munkánk során. Az újranyitás megoldására több változatot dolgoztunk ki. Ezek közül sajnos több zsákutca volt. De a berentei együttműködés meghozta a várt eredményt, amit a saját költségvetésünkkel kiegészítünk és így, realitás az újranyitás. Amint a megállapodást aláírom a berentei polgármester urral, nyilvánosan is bejelentjük a nyitás dátumát. (várhatóan: 2013. szeptember 1.) Ezúton is köszönöm a felelős közös munkát, mind polgármester úrnak, mind a berentei testület valamennyi tagjának. A berentei megállapodás javaslatát, amit többszörös egyeztetés előzött meg, a kazincbarcikai képviselő testület elfogadta.

 

Tárgyalt képviselő testületünk egy olyan napirendi pontot is, melyhez kapcsolódó döntés, városunk régi vágyának megvalósulását indítja el. Sportcsarnok épülhet Kazincbarcikán. A téma előzménye, hogy első körben az Uniós pályázatokat figyeltük, de évek óta nem írnak ki és nem támogatnak sportcsarnok építést. Volt kormányzati igéret is, ami most annyit ér, mint döglött lovon a patkó. A Szalézi Renddel való együttműködésünk ebben az évben 20 éves. Több intézmény fenntartója a városban. Mind Klimon, mind Sztupák alpolgármester urak az elmúlt hónapokban több alkalommal is tárgyaltak a Szalézi Rend képviselőivel a kazincbarcikai sportcsarnok építésének elképzeléseiről. A sikeres, évek óta tartó, szoros összefogás kellő alapja egy sportcsarnokban való együttműködésnek. Köszönöm nekik már most, a folyamat legelején. A testületi döntésünk a helyi építési szabályzatunkról szólt, hogy maga a sportcsarnok továbbgondolása megvalósuljon. A hely megjelölése vetett fel kérdéseket, amit a Szalézi Rend jelölt ki. Ez a megvalósulás feltétele is egyben, ami részükről teljesen érthető. A testületi ülésen pontosan megmutattam a leendő helyszínt, ezt csatoltam most egy képen, amin látható. A későbbiekben is szívesen írok majd erről, egyeztetve a Szaléz Rend meghatározóival.

Tudnék még írni a testületi ülésről, de talán már csak a testületin, rendőrkapitány úr részéről elhangzott idézetet engedjen meg nekem a tisztelt olvasó: Mahatma Gandhi: „Az ember dupla annyit hallgasson, mint amennyit beszél. Ezért is adott az Isten két fület, de csak egy szájat.”