Elvágták a vízvezetéket a Miskolc  melletti Lyukó-völgyben azoknál a házaknál, amelynek a lakói állítólag régóta nem fizetnek a vízért. Dancs Mihály roma önkormányzati képviselő abszurdnak nevezte, hogy a Jobbik részt vett az akcióban; szerinte a romák ellen irányult a víz kikötése.

 

Jakab Péter jobbikos miskolci önkormányzati képviselő azonban tagadta, hogy nemzetiségi alapon válogattak volna. Szerinte a rendesen fizető családok érdekében volt szükség az akcióra. Ugyanakkor azt sürgette, hogy – miután nincs víz, és közkút sem – lépjen a gyermekvédelmi hatóság: vegyék el a gyerekeket a családoktól, és vonják meg a szülőktől a családi pótlékot.

Kriza Ákos, Miskolc fideszes polgármestere tud az esetről, de azt mondta, hogy neki nincs teendője, mert a vízvezeték elvágása magánterületen történt. De – mint mondta – aki az önkormányzathoz fordul a nehéz helyzetben lévő családok közül, az segítséget kap.

Szabó Tímea, az Együtt-PM társelnöke a Hír-határ portálnak azt mondta: bűncselekmény történt, amiért 5 év börtönbüntetés is járhat. A politikus azt reméli, hogy a belügyminiszter kezébe veszi az ügyet, és eljárás indul az elkövetők ellen.

atv.hu