A Miskolci Nyomozó Ügyészség  hivatali visszaélés bűntette miatt emelt vádat egy hivatásos rendőrrel szemben 2013. január közepén.

A férfi egyenruhás járőrként teljesített szolgálatot. 2012. év júliusában egy internetes „társkereső” oldalon figyelt fel egy fiatal nőre, aki pénzért kínált szexuális szolgáltatást.

A vádlott telefonon felvette a kapcsolatot a nővel, majd a megbeszélt időpontban megjelent a lakásán. Ekkor a rendőr a szolgálati egyenruháját viselte, de nem volt szolgálatban.

Közölte a nővel, hogy jelenleg szolgálatot teljesít melynek keretében illegális prostitúciós tevékenység felderítésén dolgozik. Ez az állítás valótlan volt. Felhívta a nő figyelmét, hogy akár 72 órára elő is állíthatja, azonban, ha számára ingyen nyújt szexuális szolgáltatást, akkor eltekint a hivatalos eljárástól.

A nő ebbe beleegyezett. Távozáskor a vádlott közölte vele, hogy a jövőben hasonló módon többször is eljön hozzá.
2012. augusztus hónapban ismét felkereste a fiatal nőt az esti órákban. Ekkor ismét egyenruhát viselt és ismét arra hivatkozott, hogy hivatalos eljárásban jár el.

A nő ekkor közölte vele, hogy többet nem hajlandó ingyen szexuális kapcsolatot létesíteni, ha akarja állítsa elő a rendőrségre.

A vádlott ezt hallva távozott a lakásból. A nő és élettársa feljelentést tett ellene.

A nyomozás során a rendőr, akinek szolgálati viszonyát közös megegyezéssel megszüntették, tagadta a cselekmények elkövetését. A vádat azonban alátámasztotta a nő és élettársa vallomása, a telefon híváslisták és az együttlét során készült fényképfelvételek.

A bíróság bűnösnek mondta ki hivatali visszaélés bűntettében és vele szemben 10 hó börtönbüntetést szabott ki, melynek végrehajtását 2 évre felfüggesztette, egyben 3 évre eltiltotta a rendőri foglakozástól.

Az ítélet első fokon jogerős lett.