– Az MVK Zrt. jelenlegi vezérigazgatójaként nyújtottam be a pályázatomat, hogy folytatni tudjam a megkezdett munkát – kezdte Demeter Péter vezérigazgató. – A kidolgozott és elkezdett programon keresztül a tulajdonossal és az önkormányzattal együtt érhetjük el a társaság eladósodottságának megállítását és a jobb szolgáltatási színvonal biztosítását. Továbbá a szakma szeretetén túl miskolciként, lokálpatriótaként érzelmi szálak is kötnek a városhoz és a társasághoz. Itt élek Miskolcon, van két gyermekem, az MVK-ba jártam gyakorlatra középiskolásként, itt írtam a közlekedésmérnöki diplomamunkámat, és a Miskolci Egyetemen fejeztem be a közgazdász tanulmányaimat.

Úgy vélem, hogy szakmai munkámmal hozzájárulhatok a fenntartható, stabil városi közösségi közlekedés biztosításához – fogalmazott. – Meggyőződésem, hogy a pályázatban leírt programom működőképes és sikeres lehet; a város és a tulajdonos, valamint a társaság és a miskolciak érdekeit szolgálja.

Habár sok feladat áll a cég előtt, Demeter Péter kiemelte a legfontosabbakat: – Az utazási igényekhez igazodó menetrendet kell kialakítani. Az utasok visszajelzéséből ma már érezhető, hogy decemberben jól döntöttünk, és a ténylegesen kihasználatlan járatokat szüntettük meg, túlnyomórészt csúcsidőn kívüli időszakban. Az idén még szeretnénk felülvizsgálni a menetrend szerinti hálózatot is szakértők bevonása mellett. Az utasszámlálási adatokból azt is látjuk, hogy jelentős üzemeltetési költség takarítható meg, ha a midi-, a szóló és a csuklós járműveket a megfelelő feladatokra használjuk.

Az idén öt CNG midibusz beszerzésével megkezdődhet a flottamodernizáció – ismertette a vezérigazgató. – A dízelüzemű járművek kivonásával és az új, környezetkímélő autóbuszok forgalomba állításával jelentős költségmegtakarítás érhető el, mindemellett a környezetterhelés is csökken Miskolcon. A készpénzmentes jegyértékesítő automata beszerzésével és üzembe helyezésével éjjel-nappal lehetőség nyílik majd a jegy- és bérletvásárlásra. A másik javasolt értékesítési csatorna a mobilfizetés lesz, valamint a Miskolci E-ticketing rendszer teljes körű bevezetése 100 százalékban pályázati forrásból, ez utóbbi műszaki tartalmának készítése folyamatban van.

A létszámhiány kezelésére elindított programom összességében sikeres, a 40 fős hiány megszűnik, a létszám stabilizálható – folytatta. – A munkafeltételek javítása érdekében aktualizálni kell a kollektív szerződést a munkavállalói elégedettség növelése, a fluktuáció és a leterheltség csökkentése érdekében. Ez érinti a bérrendszert is. Az ösztönzőrendszer alkalmazásával cél – a kollégák elismerésével és továbbképzésével párhuzamosan – a menetrend minél pontosabb betartása, a racionális üzemanyag-felhasználás, a hatékonyságnövekedés.

Az értékesítési rendszer korszerűsítése érdekében készpénzmentes jegy és bérletértékesítő automata beszerzésével és üzembe helyezésével, valamint a mobilfizetés bevezetésével éjjel-nappal lehetőség nyílik majd a jegy- és bérletvásárlásra, ezáltal csökken a bérletpénztárosok és járművezetők leterheltsége és a viszonteladóknak fizetett jutalék összege is. Ezen értékesítési csatornák gyorsan megtérülő beruházások, mivel nincs humánerőforrás költsége és a nyomdai úton előállított értékcikkek logisztikai költsége és előállítása is jóval olcsóbb, pénzkezelési költséggel sem kell számolnunk.