Skip to content

Bécsi terrortámadás: bekapcsolták a Facebook legszomorúbb biztonsági funkcióját

Hétfő este terroristák vagy ámokfutók támadásba kezdtek Bécs belvárosában, ezért ismét aktív a Facebook személyes biztonságot ellenőrző funkciója.

Eredetileg természeti katasztrófák esetére fejlesztette ki a Facebook azt a funkciót, melyet az utóbbi években végül terrorcselekmények miatt kellett gyakran bekapcsolni. Ezúttal a hétfő esti bécsi lövöldözés miatt aktiválták, melyről folyamatosan érkeznek a legfrissebb információk.

A személyes biztonság ellenőrzésére szolgáló oldalon két dolgot lehet tenni. Aki Bécs környékén tartózkodik, egyetlen gomb megnyomásával jelezheti ismerőseinek, hogy őt nem érte baj. Ugyanígy fordítva is igaz: aki felmegy az oldalra, az rákereshet a Bécs körzetében tartózkodó ismerőseire, hogy biztonságban vannak-e. A Facebook automatikusan kilistázza a profiljuk alapján az érintett területen lévő ismerősöket.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük