Tisztelt Rostás Úr!

Önnek nem velem, hanem a NIF-el van vitája akik szerint “A Vállalkozó jelenleg a tervek felülvizsgálatát, valamint azok illetékes szervekkel történő egyeztetését végzi. A végleges tervek várhatóan 2020 év végére készülhetnek el a NIF Zrt.” Nem gondolja azt ,hogy ez ellentmondásban van azzal amit ön állít? Amennyiben megértési gondok akadnak, kérésre segítséget a beruházótól tud kérni.
“Ön eltudja azt képzelni, hogy egy előregyártást, vagy egy vas szerelést, vagy egy zsaluzást, tervek nélkül valaki meg tud valósítani, mikor hídszerkezet esetében milliméter pontossággal kell kivitelezni, mikor itt a pár fokos hőmérséklet különbségből eredő nem tervezett hőtágulás is tragédiához vezethet ? “- Nem az a kérdés ,hogy én mit tudok elképzelni, hanem hogy mit állít a beruházó. (A felsőzsolcai töltésépítés nem hasonló módszerrel, ún. “gördülő ” tervezéssel került megvalósításra?Gyakorlatilag a már dolgozó munkagépek előtt 20 méterenként készítették a terveket?)
“Ugyanez vonatkozik a társadalmasításra is. Ezeket a folyamatokat szintén jogszabály, mind törvényi, mind Önk. korm. rendeleti szinten szabályozza. Ezek ennél a beruházásnál is megtörténtek.” A vörösmarty műv. házban megtartott fórumon – amelyen magam is jelen voltam – mint lehetséges változatot – önök egy helyszínrajzra filctollal behúzott vonallal mutatták be. Valóban ezt érti ön társadalmasítás alatt?
És ha már definíciós hiányosságok : a látványterv és az engedélyezési terv mikor lett egy és ugyanaz?