Skip to content

Az egymillió főre eső halálozás itthon 9,42, míg Ausztriában 4,27

Az egymillió főre eső halálozás itthon 9,42, míg Ausztriában 4,27

Hiába a majdnem két héttel korábban beköszöntő szigor, nyugati szomszédunknál még egyáltalán nem váltottak megnyugtatóra a fertőzési adatok. A túlélési esélyeink viszont sokkal nagyobbak lennének az osztrák kórházakban. A két adat együtt sötét magyar decembert jósol.

Ausztria a mi laboratóriumunk […] örüljünk, hogy végre egyszer nem mi vagyunk a kísérleti egerek

– mondta a miniszterelnök még áprilisban. Nyugati szomszédunk azóta is maradt az elsődleges megfigyelési pont, de vajon miért ők, és meddig van értelme még hozzájuk méricsikélni magunkat?

© AFP / Barbara Gindl

 

A járvány európai megjelenése idején még mindenképp logikus volt nyugatra tekinteni, hiszen az elsőként Olaszországban “partraszálló” koronavírus következő állomása (Franciaország és Németország mellett) Tirol volt. Noha a kormány első igazolt fertőzöttekként iráni diákokra mutogatott, lehet, hogy valójában hozzánk is Tirolból érkezett meg a fertőzés, amit elsősorban a kint dolgozó nagyszámú magyar, valamint az ott síelők hoztak be az országba. Ausztria és Magyarország összehasonlításához adott alapot az is, hogy a két ország lakosság száma (Magyarország 9,7 millió, Ausztria 8,8 milió) hasonlít egymásra a leginkább a környező országok közül, illetve a szomszédban is rengeteg a kistelepülés, és a kormányzati kommunikáció szerint a járvány is „hasonló mintázatokat” mutat.https://hvg.hu/itthon/20201113_Ha_Ausztria_a_labor_akkor_kezdhetunk_aggodni#utm_source=hvg_top&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2020.11.14&utm_content=top2&type-id=HvgTopHvg&user-id={@(%22@%22)sid}



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



23 Comments

  1. Névtelen
    2020.11.15. 07:31

    Na és ne feledjük, mi is tele vagyunk síparadicsomokkal, ahová a jól megfizetett közmunkások csőstől mennek a téli szezonban. Ezért kell belevenni a statisztikákba a márciusi adatokat is!

    6
    1
    • Névtelen
      2020.11.15. 08:24

      Tudjuk! Megmondta a DK-s aktivista:

      Gergely Homonnay
      „Remélem, hogy Orbán Viktor, aki egy személyben felelős az egészségügyi rendszer leamortizálódásért, kínok között fog megdögleni egy börtönkórházban. Legyen az összes rohadék fideszes átkozott.”

      2
      7
      • Névtelen
        2020.11.15. 10:45

        és milyen igaza van!

        5
        2
      • Névtelen
        2020.11.16. 08:39

        Magadra vetted mucuska? Nem is csodálom. Ritka az ilyen ocsmány fideszes s.ggnyaló, mint te.

        2
        1
        • Névtelen
          2020.11.16. 11:57

          Ugyan már!
          HVG:
          „A kémügy elcsendesedett, újabb információk egyelőre nem kerültek napvilágra. Folyik a nyomozás, de lévén államtitok, ennél többről hivatalosan nem is fogunk értesülni. Mindeközben teljesen feledésbe merült – legalábbis úgy látszik – a kémkedéssel gyanúsított volt nemzetbiztonsági főigazgató, Galambos Lajos idején nagy visszhangot kiváltó Mucuska-ügy.

          Mucuska, fedőnevén Lorin, valódi nevén pedig Szatmári Ildikó férjével, Szatmári Tiborral 2002-ben érkezett Magyarországra. Az asszonyt a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) ajánlására Hiller István akkori politikai államtitkár vitte be az Oktatási Minisztériumba. Szatmári Ildikó emellett kuratóriumi tagja lett az Apáczai Közalapítványnak, amely a határon túli magyar oktatás finanszírozásában vett részt, majd 2004-től a Határon Túli Magyarok Hivatalában (HTMH) dolgozott. Férje, aki Markó Béla RMDSZ-elnök sajtófőnökeként is dolgozott,”

    • Névtelen
      2020.11.15. 08:28

      Tudjuk! Annácskának is probléma volt az 5 milliós fizuja mellett

      „2020. MÁRCIUS 13. 17:25
      Világjárvánnyá vált a koronavírus, minden országban azon dolgoznak, hogy megfékezzék az elterjedését, azonban eközben Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője azon sajnálkozik, hogy nem egy magyar, hanem egy iráni diák volt az első fertőzött Magyarországon.”

      1
      5
      • Névtelen
        2020.11.16. 08:34

        Te csak azért írogatsz ide, hogy reklámozd a hülyeséged? Hidd el fölösleges!

        • Névtelen
          2020.11.16. 11:08

          és Annácska?

      • Névtelen
        2020.11.16. 08:41

        Tudjuk? Tudjuk! Tudjuk? Tudjuk? Lóf@szt sem tudtok, csak s.gget fényezni!

        • Névtelen
          2020.11.16. 10:53

          Hja! Nehéz az élet amikor az öreg Soros seggét kell fényezni.

          „Nehéz gyermekkorom volt, fantáziátlan családban nőttem fel, szüleim egyszer sem cseréltek nemet a felcseperedésem során. Úgy éltem le az életem első évtizedeit, hogy azt hittem, ha valaki nőnek születik az nő és aki férfinak születik az férfi. Nagyanyáim és nagyapáim is egész életükre beleragadtak ebbe a szörnyű eleve elrendelésbe. Sose meséltek nekem az alapvető emberi jogokról, egészen mostanáig azt hittem, hogy létem minősége a családomtól, a mindenkori családomtól függ, attól, hogy szeretem-e őket és ők szeretnek-e engem. Pedig nem. A létem és annak összes aspektusa csak és egyes egyedül az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatától (továbbiakban EJENY) függ.”

    • Névtelen
      2020.11.15. 08:50

      Basszus! A 24huhogó már megírta, hogy merre menj turistáskodni.
      Üdvözlet Bill Gates laborjának

      „Elkészült az imázsvideó, amivel Vuhan megpróbálja visszacsábítani a turistákat
      24.hu
      A videót a kínai közösségi oldalra, a Weibóra töltötték fel, amit itt lehet megtekinteni.

      A városba egyébként már elkezdtek visszatérni a turisták, de a forgalom jelenleg össze sem hasonlítható azzal a szinttel, ami a járvány előtt volt megfigyelhető. Figyelemre méltó ugyanakkor az is, hogy a városban elkezdett kialakulni egy alternatív turizmus is, ahogy arra a Telegraph riportja is rámutatott. A lap szerint pár helyi egyfajta csernobili modellt kezdett el meghonosítania városban, aminek keretében a látogatókat nem a hagyományos látványosságokhoz viszik, hanem azokra a helyekre, amelyek a járvány tombolása idején meghatározóak voltak, mint például az ideiglenes kórházak és a piacok.”

      1
      5
  2. Névtelen
    2020.11.15. 10:05

    Hogy mondta a kormányinfón a beszélő fej? „Ezek csak szemezgetések a statisztikából”. Pedig ezek tények, a fidesz és orbán ezt is elkurta. Hullanak a magyarok, pedig így is kevesen vagyunk és még fogyunk is.

    7
    1
  3. Névtelen
    2020.11.15. 10:45

    Magyarorszagon azert, mert a puhos kijelentette, hogy majus 3-an tetozik a jarvany, tehat 4-en lehet erettsegizni (ha TETOZIK, akkor ebben az esetben van a legtobb megbetegedes es legtobb halott, nem tudom, hogy ezt miert nem magyarazta el senki sem a dagadeknak, hogy mit jelent?), tehat nalunk csak az o elso 20 ezres meccse utan robbant be az altala masodik hullamnak nevezett tendencia, ami azonban megsem masodik, hanem a meglevo elso jarvany erosodese. Ez a szlavik is elmehet a busba, – ha egyszer szakember, akkor miert nem gondolkodik, miert nem nezi meg a sikeresen vedekezo orszagok modszeret, es miert nem azt koveti, miert engedi ennek a majomnak, hogy betegeket importaljon csak azert, hogy az o szotyikopkodos, zsebrebaszottkezu VIP paholyos szorakozasa meglegyen? MINDENERT KIZAROLAG EGYEDUL ORBAN A FELELOS – A TOBBIEK A BUNRESZESEK EBBEN, akik nem allitottak le idoben, akik minden agyament otletet, katonasdijat teljesitettek!

    6
    1
  4. Névtelen
    2020.11.15. 10:49

    Már tavasszal is késlekedtek, kapkodtak, tömeggyilkoltak a kórházi ágykiürítéssel, nem csak őszere töketlenkedtek.
    Lásd infuenza oltás rendelés, a csúcs a 320 milliárdos hűtlen kezeléssel vett 16ezer horkolásgátló vétele.
    Sodródnak, fingjuk sincs mit tegyenek a lopáson és hazudozáson kívül.

    6
    1
  5. Névtelen
    2020.11.15. 11:47

    Elszámoltatást! Kásler, Orbán, Cilike, Szijjártó, Szlávik, Pintér. A vádlottak padjára! Feleljenek azért, hogy mit tettek meg azért, hogy ez a katasztrófa ne következzen be!

    7
    1
    • Névtelen
      2020.11.16. 11:07

      Ez megy Nektek! idegen külső erők behívása, zabrálás, elvtársi akasztgatások.

      „Rajk László meggyőződéses, hithű, Rákosit, illetve „a pártot” mindenben kiszolgáló kommunista volt. (Kivégzésén is Sztálint és Rákosit éltette.) Ahogy a tömegben valaki megjegyezte: „Szegény Laci, ha most ezt látná, de közénk lövetne!””

    • Névtelen
      2020.11.16. 13:16

      Kurzot, Merkelt, Johnsont, Macront kifelejtetted!

  6. Névtelen
    2020.11.15. 13:47

    Merkelynek mi lehet a véleménye arról, hogy Orbán -Lázár bevetésével anno – sikeresen barmolta szét az egészségügyet, elrabolván működési költségei egy részét, éhbérért rabszolgaként dolgoztatván a szakembereket. Sikerült a szétbarmolás részeként a járványügyet és az egészségügy addig működő készletezési intézményeit is tönkre tenni. Pár évvel később emiatt is boldog – boldogtalan átment külügyéri fürkészbe és rabolta a magyar adófizetők keservesen megkeresett forintjait.

  7. repülő
    2020.11.16. 01:22

    Így van ez, ha gazemberek kezében az ország!

  8. Névtelen
    2020.11.16. 06:40

    MAGYARORSZÁG JOBBAN TELJESÍT.

    • Névtelen
      2020.11.16. 08:37

      Halottakban, sajnos.

      • Névtelen
        2020.11.16. 10:59

        Csak annak a statisztikának…..

  9. Névtelen
    2020.11.16. 10:58

    Akkor énekeljük el az Internacionálét, a globalisták indulóját Havas eftásnő pahancsára.
    ????
    „Védelmező nincsen felettünk,
    se isten nem véd, sem király:
    A közjó alkotói lettünk –
    hát vesszen el, ki ellenáll!
    Pusztuljon ez a rablóbanda,
    a rabságból elég nekünk.
    A lángot szítsuk, rajta, rajta!
    A vas meleg, hát ráverünk.

    Ez a harc lesz a végső,
    csak összefogni hát!
    és nemzetközivé lesz
    holnapra a világ!

    A gazdagoknak kedve-kénye
    erőnkből szívja ki a vért,
    csaló az államok törvénye,
    mert minden bajt szegényre mért.
    Kínlódás most a munka bére,
    de már ebből elég, elég!
    Szerszámot hát az úri kézbe
    s ide a jognak a felét”

    Ja, hogy ez mán vót ???
    akkor Dobrev elvtárnőt köztársasági elnöknek!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük