Válaszként erre: Rostás László

Tisztelt Rostás Úr!

Akkor csak távirati stílusban :
““A Vállalkozó jelenleg a tervek felülvizsgálatát, valamint azok illetékes szervekkel történő egyeztetését végzi. A végleges tervek várhatóan 2020 év végére készülhetnek el a NIF Zrt.””

Tehát akkor mostanra már ön szerint sem véglegesek a tervek. Köszönöm.

-“Azt szintén sajnálom, hogy Ön egy bemutatott és nagyon komoly háttér dokumentációval rendelkező rendezési terv részletet ilyen szóhasználattal: “..helyszínrajzra filctollal behúzott vonallal…. ” bírál.

Nem bíráltam. Leírtam mi történt. Kis kereséssel megtalálhatja az interneten az eseményen készült fényképet amin pont ez a dia szerepel kivetítve.

-Látványterv : Elképzelhető,hogy nem értek hozzá. Legyen így.
Nézzük mit ír erről az epitesijog.hu:
A látványtervnek nincs jogszabályi fogalma, és a kötelező tartalmára vonatkozó jogszabályi rendelkezés sem található. A látványterv a már beépített környezetben grafikai megoldással elhelyezi a tervezett építményt, így vizuálisan segít az építtetőnek elképzelni, hogy a tervezett építmény hogyan fog illeszkedni a környezetébe. A jelenlegi technikai megoldásoknak köszönhetően szinte fénykép minőségű látványterveket kaphatunk a még nem is létező építményről és környezetéről.

Azt aligha hiszem, hogy önnek ezt magyarázni kell, de valamiért most látványosan nem akarja érteni miről van szó. Készült ilyen a vár , a Szent István tér esetében (ahol például olyan “irodaházat” is fel tudtak rajta tüntetni ,amelyik még engedéllyel sem rendelkezett. stb.
Ön szerint épül még 2020-ban családi ház úgy ,hogy a tervező nem mutat be legalább egy 3d-s rajzot a megrendelőnek? Itt Miskolc közepén egy 17 milliárdos beruházás esetén ez simán megtörténhet, amire önnek gyakorlatilag az a válasza, hogy aki nem tud rajzot olvasni az menjen be a hivatalba aztán biztos lesz aki elmagyarázza.
Pl. az efféle mondatokat (“. Ha esetleg Önnek is ilyen gondja van, akkor kérem, hagyja ennek a beruházásnak megítélését azokra, akik ehhez értenek, vagy “Ez csak az Ön hozzáértését minősíti.”) honnan fakadó gőgösség diktálja önnek? Úgy gondolja, hogy aki nem építész az nem minősítheti az ön által örökül hagyott “műveket” ? A Mona Lisáról csak festők mondhatnak véleményt? A lakosság tájékoztatást pl. ön milyen szakértelemhez kötné ?Úgy gondolja, hogy ön megfelelően végezte el a feladatot?

Ön valamilyen belső indíttatásból “ön-szerecsenmosdatásba” kezdett ezeken a “hasábokon”, amikor viszont szembesítik azzal ,hogy az érintett lakosság hogyan éli meg tevékenysége következményeit ezt , ön megsértődik, személyes támadásról beszél, és duzzogni kezd, annak ellenére az Ön főépítészi tevékenységéről egyik hozzászólásomban sem fogalmaztam meg véleményt pedig lenne (lásd. az Ady-hídnál a cölöpös zálogház, a Petőfi- téri felújított épület.)

Erre a hozzászólásomra pedig továbbra is várom válaszát :

Ha tud mutatni akár csak egyetlen egy olyan megtartott lakossági fórumon készült jegyzőkönyvet, videófelvételt mutatni az utóbbi 5 évből, amelyen elhangzik, hogy , – pontosan!!! mi fog épülni. A nap kommentje

Üdvözlettel:
A hozzá nem értő Névtelen