Skip to content

Gulyás: Lesznek olyan szabályok, amelyek különbséget tesznek beoltottak és beoltatlanok között

A miszterelnökséget vezető miniszter szerint az oltási könyv az útlevél és a személyi igazolvány mellett fontos okirat lesz a tömeges oltást követő hónapokban.

Számos kérdést tettek fel az újságírók – kényszerűen írásban – a kormányinfót tartó Gulyás Gergelynek a koronavírus-vakcinákról. A hvg.hu egyebek mellett azt kérdezte a Miniszterelnökséget vezető minisztertől, elképzelhetőnek tart-e a kormány olyan szabályozást, amely az alapján tesz különbséget az emberek között, hogy be vannak-e már oltva. Előírhatják-e esetleg a mozik, a színházak vagy a fesztiválszervezők, hogy hozzájuk csak már beoltott vendégek mehetnek?

Egészen biztos, hogy lesznek ilyen szabályok, nemcsak Magyarországon, hanem Európában mindenütt”

– jelentette ki Gulyás, aki szerint az oltási könyv az útlevél és a személyi igazolvány mellett fontos okirat lesz a tömeges oltást követő hónapokban. Megjegyezte: majdnem biztos, hogy légitársaságok is előírnak majd ilyen szabályokat.https://hvg.hu/itthon/20201222_gulyas_gergely_kormanyinfo_koronavirus_vedooltas_egeszsegugy



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



4 Comments

  1. Fontos Infó Budapest
    2020.12.22. 22:07

    Nem tudom ki, hogy van vele de oltast nem kérek. Sőt ha ezvaz ára annak amit ránk akarnak eröltetni abból se kérek.

  2. Névtelen
    2020.12.23. 06:12

    NEM ÚJDONSÁG.
    EDDIG IS VOLT MEGKÜLÖNBÖZTETÉS AZ ÁLLAMPOLGÁROK KÖZÖTT.

  3. guest
    2020.12.23. 11:37

    Oltási könyv??? Na ne ! Ilyet NEM szabad lenne ,hogy bevezessenek ugyanis az a személyiségi jogokban való durva beavatkozás lenne maga a különbségtételezés, hogy te be vagy oltva van oltási könyved te mehetsz mindenfelé. Te meg aki nem vagy beoltva korlátozva leszel nem mehetsz szabadon ide meg oda. Kettős mércét nem szabad alkalmazni. Magánszférába való ennyire beavatkozás nem szabad. Azt mondták ami nagyon helyes is, hogy önkéntes oltás lesz mindenki szabadon dönthet rendelkezhet afelett, hogy beoltja -e magát vagy sem. Bújtatottan meg rejtve meg mégis ráerőltetnék az emberre az oltást azzal, hogy ha beoltod magad mehetsz ide meg oda ha meg nem oltod be magad akkor lekorlátoz(hatnak) és nem mozoghatsz szabadon??? Ilyen félelmetes világ jön??? Nagyon sokaknak az a véleménye, hogy NEM akarnak megkülönböztetést !!! Kulcsszó : Tömeges oltásokat követő hónapokban lesz jelentősége az oltási könyvnek. Mindenki abban is reménykedik (titokban) vagy az lenne a jó ha ez a vírus magától elmúlna és 2021 közepére már csak egy rossz emlék maradna a vírus. Vírusok jellemzője, hogy idővel magától is elmúlik 1 vagy 2 évig tart az élettartama egy vírusnak biológiai tanulmányainkból tudjuk. 2019 -ben indult Kínából a járvány így 2021 közepére jó lenne ha véget érne ez az egész vírusnyavalya. Természetesen az oltóanyag is segíthet de titokban mindenki abban reménykedik, hogy hátha magától is elmúlik ez a járvány az lenne a legjobb.

  4. Névtelen
    2020.12.28. 10:06

    Chip beültetés nem lesz, mint a kutyáknak ?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük