Miskolcon márciusra széteshet a tömegközlekedés, Miskolc idén először 5 százalékkal kevesebb teljesítményt rendelt meg az MVK-tól, írta cikkében az index.hu. Kérdéseikre az önkormányzat sajtóirodája elismerte, hogy a miskolci önkormányzat a járványhelyzet és a kormányzati elvonások következtében jóval kevesebb forrással rendelkezik a tömegközlekedés támogatására, mint az optimális volna. A sajtóosztály ismertette: létrehoztak egy munkacsoportot, melynek tagjai, az MVK szakemberei mellett, önkormányzati képviselők, helyi szakemberek és a VEKE. Ők próbálják  a szolgáltatás mennyiségét az önkormányzat által biztosítható forrásokhoz igazítani. A sajtóosztály úgy fogalmazott: a jegy- és bérletvásárlással az utazóközönség az elmúlt évtizedekben megszokott hálózat és menetrend üzemeltetésének csak egy részét finanszírozza, a városnak évente több milliárd forinttal kell ezt kiegészítenie.

A sajtóosztály ismertette: február 1-től egy ideiglenes menetrend várható Miskolcon, majd március közepétől újabb finomításokat léptetnek életbe.

Az Észak-Magyarország kérdésére, mely szerint milyen formában tervezik az aláírásgyűjtést az Fidesz, Hollósy a szóvivő elmondta: jelen pillanatban a járványügyi helyzetre való tekintettel az online aláírásgyűjtéshez tették meg a szükséges lépéseket.

Fotó: Archív