Modern dekor trendek

 

Új lakásba költöztünk, a felújítás elkészült. A várost járjuk és a netet böngésszük, hogy megtaláljuk a megfelelő bútorokat. Kanapé, asztalok, székek – mindent átgondolunk. De mégis mi varázsolja a modern lakásokat otthonná? Természetesen a bent lakók, ugyanakkor van néhány tárgy – a kiegészítők -, amelyekkel jelentősen növelhetünk a komfortérzetünkön.

Hygge-életérzés

A Dániából hosszú évekkel ezelőtt indult trend ma már nemzetközi divattá vált. Filmekben, divat- és lakberendezési magazinok lapjairól néz vissza ránk a szürke, fehér és bézs árnyalatai, kiegészítve egy-egy pasztell színnel.

A Hygge-életérzést, az otthonos feelinget persze nem elsősorban a színek adják, hanem az összhatás, amelyet nagyban tudunk befolyásolni egy-egy apró kiegészítővel is. A Hygge gyakran alkalmaz szőtteseket, kötött anyagokat – és bár mi, magyarok kevésbé fázunk, mint a tőlünk jóval északabbra élő dánok, a takarókat és párnákat mi is szeretjük. Ha ilyen irányban szeretnénk a lakás dekorját elvinni, a legjobb kezdőlépés a megfelelő párnahuzatok beszerzése.

Mélyebb, határozottabb színek

2021-es trendjóslat, hogy elterjednek a határozott, mélyebb színárnyalatok, mint a méregzöld és a gesztenyebarna. Ezek segítségével egyfajta bár-hangulatot, nightlife-életérzést kelthetünk a lakásunkban. A mélyebb színekhez pedig komolyabb kiegészítők dukálnak.

faliórák esetében az arany vagy ezüst színekben pompázó darabok lehetnek a nyerők. Míg a Hygge-hez inkább a diszkrétebb órák társíthatóak jól, addig a mélyebb hatású lakás felszereléséhez vásároljunk bátran az extravagánsabb termékek közül. 2021-ben aktuális óradivat a festményre, illetve látványos fotóra szerelt falióra is, amely összehatásában emeli a lakás hangulatát és erősíti az általunk tervezett designt. Ha pedig a Hygge esetében is említettük a párnákat, ne menjünk el mellette a mélyebb árnyalatoknál sem! Ezekhez a harsány, hangsúlyos huzatok passzolnak – például amelyekre festményt vagy képet nyomtattak, esetleg olyan nonfiguratív ábrát tartalmaznak, amely a lakás más pontjain is visszaköszönhet.

Bármilyen lakberendezési irányzatot is szeretnénk követni, a Bonami rendszerében nyugodtan böngészhetünk kedvünkre, hiszen a legjobb minőségű termékek várnak.

A fotó forrása:
topotishka / Shutterstock.com