Skip to content

Telex: Orbán határozottan kérte Rogánt, hogy állítsa le a felesége borsodi földvásárlását

A lap úgy értesült, hogy a Karmelitában is felháborodást keltett az 1,6 milliárd forintos ügylet.

Hogy Rogán Antal önszántából vagy Orbán Viktor parancsára szólalt meg több mint tíznapnyi hallgatás után az újdonsült feleségével kapcsolatos földvásárlási ügyben, nem tudni – olvasható a hvg360-nak abban a cikkében, amelyből kiderül: az illetékes kormányhivatal két nap alatt döntött a nyolc települést és 209 különböző helyrajzi számon nyilvántartott földbirtok­együttest érintő ügylet elutasításáról.

Telex viszont úgy tudja, a tervezett ügylet a karmelita kolostorban is felháborodást keltett. A lap két egymástól független – köztük egy kormányzati – forrásra hivatkozva azt írja:

Orbán Viktor kormányfő az első hírek megjelenése után határozottan megkérte a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető minisztert, hogy bármilyen úton, de állítsa le, csinálja vissza a földvásárlás folyamatát.

Ehhez a Telex értesülései szerint Rogán két minisztertársától próbált segítséget kérni, a koncepció pedig az volt, hogy ne a politikus családjának kelljen kifarolnia az ügyletből, hanem az látsszon, hogy a hatóságok akasztották meg az ügyet.

A lap kormányzati forrása szerint Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter közbenjárása után utasította el a kormányhivatal az adásvételi szerződés bejegyzését. Bár – olvasható a megjegyzés a cikkben – a kormányhivatal határozata a szerződésben található formai kivetnivalók miatt is megállt volna. A Telexnek a Miniszterelnökség azt válaszolta: Gulyás a földügyben „senkivel, így sem a kormányhivatalokat felügyelő államtitkárral, sem kormányhivatali vezetővel, sőt egyetlen kormányhivatali munkatárssal sem beszélt”. A szervezet a feltételezést is visszautasította.

A másik, az ügybe bevont miniszter a Telex szerint Nagy István agrárminiszter lehetett, aki azonban az erre vonatkozó kérdésre határozott nemmel felelt a lapnak.

Orbán Viktortól is megkérdezték, hogy felháborodott-e az ügyön és megkérte-e Rogánt, hogy állítsa le a folyamatot. Sajtófőnöke, Havasi Bertalan úgy válaszolt: már a kérdés is ostobaság.https://hvg.hu/itthon/20210219_rogan_antal_orban_viktor_foldvasarlas_obrusanszki_barbara_gulyas_gergely



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük