Egy normális világban 12 éves lányoknak nem kellene középkorú férfiak péniszét néznie

A Csapda a neten című dokumentumfilm az internet sötét világába kalauzolja el a nézőket. Oda, ahová egy tizenévesnek sem kellene eljutnia. A film képsorain a chatszobákban felbukkanó szexragadozók gyomorforgató világa elevenedik meg, a rendezők pedig azt is megmutatják: nincs szükség kihívó képekre ahhoz, hogy egy kiskorú a pedofilok célkeresztjébe kerüljön. A film premierje március 2-án lesz, a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál keretein belül.

 

Nélküled nincsenek fontos sztorik – adód 1 százalékát ajánld fel az Átlátszónak! Adószámunk 18516641-1-42, kattints ide a letölthető nyilatkozatért.

„Tényleg nem bánod, hogy csak 12 vagyok?”

Barbora Chalupová és Vít Klusák dokumentumfilmje egyfajta pszichológiai kísérletként is felfogható: a Csapda a neten (Caught in the Net) megmutatja, hogy milyen veszélyek leselkednek az ismerkedni vágyó fiatal lányokra, és feltárja az online világ árnyoldalaitt, amelyek sok esetben rejtve maradnak a szülők előtt.

Idén a koronavírus-járvány miatt online rendezik meg a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivált 2021. március 1- 10. között, melyen 30 alkotást láthatunk – otthon, a fotelünkből.

A történet szerint három színésznő rendezői utasításra 12 évesnek tetteti magát. A film készítői nem bíztak semmit a véletlenre: előkerülnek a gyerekkori ruhák és tárgyak, és még egy stúdiót is berendeznek három különböző stílusú szobával. A neheze azonban ezután jön, ugyanis a lányok álnéven, meglehetősen hétköznapi fotókkal regisztrálnak öt népszerű közösségi oldalra, majd kamerák kereszttüzében kezdenek el beszélgetni a legkülönfélébb férfiakkal. Sajnos nem kell sokat várni a szexuális tartalmú üzenetek tömkelegére.

A forgatás során szigorú viselkedési szabályok voltak érvényben: a színésznők nem kezdeményezhettek beszélgetést – csak válaszoltak azoknak, akik írtak nekik, és minden alkalommal kihangsúlyozták, hogy kiskorúak. Ez azonban sokakat látszólag egyáltalán nem zavart. Az életkor kapcsán volt, aki megjegyezte, hogy „miért lenne baj, ha tetszünk egymásnak?”, de olyan is akadt, aki arról számolt be, hogy „amikor 35 éves voltam, volt egy 13 éves barátnőm, senki sem szólt bele”.

Az olyan szürreális pillanatok, mint amikor egy 50 éves férfi hívta fel az egyik szereplőt, akinek az unokái idősebbek, mint a 12 évesnek hitt lány, csak a kezdetet jelentették. Közelről látszódó férfi nemi szervek, vetkőzés és maszturbálás a kamera előtt, gyerek-, és állatpornó küldése az azt egyáltalán nem kérő lányoknak – a szóban forgó férfiak minden elképzelhető módszert bevetettek, hogy megkapják, amit akarnak a fiatal lányoktól.https://video.atlatszo.hu/2021/02/24/egy-normalis-vilagban-12-eves-lanyoknak-nem-kellene-kozepkoru-ferfiak-peniszet-neznie/?fbclid=IwAR05hRakGoiAHLdvbooyRRrFNeHnOwUbQfQ2KNIfW9bq8BhaVeGokvFlN1s