Miskolc,Csanyik-vögy, kisállattemető! Picikét ledöbbentem!  Ezek mennek…
( Ezt kitáblázva,2021. 01. 28-án még nem láttam)
A rendeletből amire hivatkoznak (45/2021.(V.8) VM), ezt szűrtem ki:
„7. Az elhullott kedvtelésből tartott állatok és a lófélék ártalmatlanítására vonatkozó eltérések 9. § (1) Az elhullott kedvtelésből tartott állatok és a lófélék hullája a) az állattartó ingatlanán, az elhullott lófélék hullájának kivételével, legfeljebb évi 100 kg össztömegig elföldelhető a 10. § (2) bekezdése szerinti feltételek betartásával, b) a kedvtelésből tartott állatok kegyeleti temetőjében (a továbbiakban: kegyeleti temető) elföldelhető, vagy c) engedélyezett kis kapacitású (mobil) égetőben, illetve lófélék esetében égetőműben elégethető. (2) Az (1) bekezdés c) pontja szerinti elégetést követően a hamvak az állattartó ingatlanán elföldelhetők. (3) Kegyeleti temető létesítését az építésügyi hatóság engedélyezi az 1. mellékletben foglalt feltételek figyelembevételével. (4) A kegyeleti temető működését a közegészségügyi és környezetvédelmi szakhatósági hozzájárulás figyelembevételével az élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi igazgatóság engedélyezi. A működési engedélyben ki kell térni arra, hogy a kegyeleti temető kedvtelésből tartott állatok hulláján túl alkalmas-e elhullott lófélék elföldeléssel való ártalmatlanítására. (5) A kegyeleti temető csak az élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi igazgatóság engedélyével bontható meg. A kegyeleti temetőt csak a bezárást követő 30 év elteltével, az élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi igazgatóság engedélyével lehet más célra hasznosítani. 8. Elhullott állatok elföldelésére vonatkozó eltérések 10. § (1) Az Állat-egészségügyi Szabályzat kiadásáról szóló miniszteri rendeletben meghatározott kislétszámú állattartó telepeken (a továbbiakban: kislétszámú állattartó telep) elhullott baromfit, nyulat, továbbá 3 hetesnél fiatalabb malac hulláját az állattartó saját telkén – évente legfeljebb 100 kg össztömegig – elföldelheti. (2) Elhullott állatok elföldelése ott végezhető, ahol a talajvíz legmagasabb szintje a talajszint alatt 1,5 méternél nem emelkedik magasabbra. Az elföldelést úgy kell végrehajtani, hogy a felszín alatti víz mindenkori maximális nyugalmi vízszintje és az elföldelés mélységi szintje között legalább 1 méter távolság legyen. Az elföldelés helye és a szomszédos ingatlan határvonala között legalább 1,5 méter távolságnak kell lennie. (3) Az évente ilyen módon elföldelt elhullott állatok fajáról, koráról és becsült tömegéről – a 9. § (1) bekezdés a) pontjában foglaltak kivételével – az állattartó köteles nyilvántartást vezetni, azt legalább két évig megőrizni, és az eljáró hatóságnak ellenőrzéskor bemutatni.
Frissítve: 2021. február 24. 16:32 Hatály: közlönyállapot (2012.V.8.) Magyar joganyagok – 45/2012. (V. 8.) VM rendelet – a nem emberi fogyasztásra szánt állati eredetű melléktermékekre vonatkozó Állategészségügyi szabályok megáll (4) A fentieknél nagyobb mennyiségű, illetve a nagyobb egyedi testtömegű állatok hulláját közvetlenül vagy a 12. §-ban foglaltakkal összhangban települési állati melléktermék gyűjtőhelyen (a továbbiakban: települési gyűjtőhely) keresztül az 1069/2009/EK európai parlamenti és tanácsi rendelet előírásai szerint engedélyezett létesítménybe kell szállítani. (5) Azon állati eredetű melléktermékek, amelyek szállítása Állategészségügyi vagy közegészségügyi kockázattal jár, a helyszínen vagy az élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi igazgatóság készenléti tervében – helyrajzi szám szerint – megjelölt helyen a kerületi hivatal engedélyével és a környezetvédelmi szempontok figyelembevételével elföldelhetők. 9. Távoli területeken való elföldelésre vonatkozó eltérések 11. § (1) Az országnak az 1069/2009/EK európai parlamenti és tanácsi rendelet 3. cikk 23. pontja szerinti távoli területein (a továbbiakban: távoli területek), a 9. és 10. §-ban meghatározott ártalmatlanítási módszereken túl, az állattartó ingatlanán elföldeléssel ártalmatlaníthatja a három hetesnél fiatalabb szarvasmarhák, bivalyok, juhok, kecskék vagy lovak hulláját. (2) A távoli területeken az állattartó ingatlanán évente legfeljebb 200 kg össztömegű, az (1) bekezdés, a 9. § (1) bekezdés a) pontja és a 10. § (1) bekezdése szerinti elhullott állatot földelhet el, a 10. § (2) és (3) bekezdésében foglaltak betartása mellett. (3) A távoli területeken az (1) bekezdés szerinti elhullott állatok a 20. § szerint engedélyezett nem mobil kis kapacitású égetőműben is ártalmatlaníthatók. (4) A NÉBIH határozza meg, hogy az ország mely része minősül távoli területnek és a távoli területek listáját honlapján, valamint az élelmiszerlánc-felügyeletért felelős miniszter hivatalos lapjában közzéteszi. „
Az már a saját következtetésem,hogy a patakpart árterére gondolnak,de mi van az erdészeti út másik oldalával,a hegyoldallal,ahol ugyancsak kisállatok sírjai találhatóak,ahol nem éri a sírokat víz? Arról semmit nem tábláztak ki a kisállattemetővel kapcsolatban. Vagy valami más van a héttérban?!
Miklós Kanyog és további 7 ember
16 hozzászólás
7 megosztás
Tetszik

 

Hozzászólás
Megosztás