Öt éven belül teljesen megújulhat az egykori Avas Szálló épülete. Ahogyan arról korábban a Miskolci Napló is beszámolt, Veres Pál, Miskolc polgármestere még novemberben Facebook-oldalán jelentette be, hogy az emblematikus, a városképet is meghatározó épület új tulajdonoshoz, a Mathias Corvinus Collegiumhoz (MCC) kerül, amely itt alakítja ki miskolci tehetséggondozó központját.

A városvezető akkor azt is elmondta, hogy egy esztendőnyi megfeszített munka van abban, hogy megszülethet a megállapodás, amely méltóképp rendezi az évtizedeken át magára hagyott épület sorsát.

Tavaly december közepén aztán arról írtunk, hogy az adásvétel még idén januárban lezárulhat a város és az MCC között. Nos, a folyamatot valóban lezárult múlt hónap végén, jelenleg az épület állapotának felmérését végezteti el a tehetséggondozó szervezet vezetése – ezt már Constantinovits Milán, az MCC szakmai főigazgató-helyettese mondta el a héten lapunknak.

– Az egészen biztos, hogy ez egy többéves projekt lesz, aminek most még nem is láthatjuk a végét. Biztos ezen felül az is, hogy a műemlékvédelmi előírásokat az építkezés során szigorúan be fogjuk tartani, a munkát transzparensen végezzük, folyamatos lesz a kommunikáció az önkormányzattal és személyesen Veres Pál polgármesterrel – hangsúlyozta.

Constantinovits Milán elmondta azt is, a hajdani Avas Szálló megvásárlásával az volt az MCC célja, hogy méltó helyre tudják költöztetni miskolci központjukat.