Egyetlen haditerv sem éli túl a találkozást az ellenséggel – írta Helmuth von Moltke, és bár aranyköpése világhírű, kevesen értik úgy, hogy tervezni felesleges. Magyarország kormánya azonban erre jutott; azt már rég kimondták, hogy a pillanat uralásán múlik minden, de mostanra el is engedték, hogy a jövő hetet egyáltalán számításba vegyék.

A harmadik hullám nem volt meglepetés, de a második sem. A koronavírus első megérkezése volt váratlan, utána viszont ha bármely csekély értelmű medvebocs leül a Gondolkodó Sarkocskájába, ki tudja ötleni a következőket.

  1. Lehet, hogy megint rosszabbodik a helyzet.
  2. Akkor majd tovább kell csökkenteni a kontaktusszámokat, és emiatt lehet, hogy megint bezárjuk az iskolákat. Ezért terv készül erre az esetre, a hozzá kapcsolódó rendelkezéseket, költségeket, felmerülő problémákat végiggondolja a megfelelő munkacsoport. Ne’ adj isten!, még meg is vitatják nyilvánosan; istenkísértés belegondolni, de akár felmérik a tanárok és szülők tapasztalatait, nyűgeit és igényeit. Netalán, szélsőliberális túlzásokba esve, a gyerekekét is.

Amikor aztán eljön a pillanat, Micimackó előkeresi az almáriumból a „Baj esetére” feliratú csuprot, kihalássza az Iskolabezárási terv című papirost, és aszerint jár el. Nem pedig letolt gatyával áll a viharban, mint Orbán Viktor, a legcsekélyebb értelmű medvebocs.https://hvg.hu/360/202110_magyarorszag_vakrepulesben