Rólad (Molnár Péter) pedig tudjuk, ha tíz bizottság után részesülnél egyenként 100-120 ezer forintban, akkor sem hallgatnád el a valóságot… Ezek mennek
Nyílt levél Molnár Péter képviselő úrnak
Kedves Péter!
Úgy látom, a munkád, a pártfunkciód, a képviselőség, a frakcióvezetés és számos bizottsági tagság nem köt le 100%-ban, és ráérsz mások bankolási szokásaival foglalkozni, sőt még nyílt levelek megírására is jut időd. Nyitott kérdés persze, hogy ez utóbbi ingyenes tevékenység kapcsolatban áll-e a korábban felsorolt fizetős pozíciókkal, de ezt most ugorjuk. Lévén ilyen nélkülözhetetlen ember a város vezetésében, bizonyára örömmel fogsz segíteni nekem a csatolt képek alapján eldönteni, ki legyen a mai nap bunkója. Akár több kategóriát is hirdethetünk, van olyan, aki a gyalogosoknak állja útját, mások a kerékpárosokat utálják, egyesek a gyepet formálják mocsárrá, de vannak bátor autósok, akik a saját súlycsoportjukban keresnek ellenfelet elállva mások autókijáratát.
Ne feledkezünk meg a másik oldalról sem, szavazhatnánk a nap sheriffje és a nap rendésze kategóriákban is. Tudod, akik elméletileg a város és a lakosság szolgálatában e képeken látható helyszíneken üldözik serényen a szabálysértőket.
Melyikük szimpatikusabb számodra?
Aki reggel szembe jött velem a járdán a Művészetek Háza felé? Aki a Görgey utcán sarazott kissé a buszok elé lógatva a hátulját? Aki beparkolt a barátom autókijárata elé? Vagy inkább aki a trafik mellett részben a járdán, részben a füvön parkolt, majd felhordta a sarat a kerékpárútra? El ne feledjem, itt megállni tilos tábla is volt. Ő tehát több kategóriában is esélyes. Bár ha jól tudom, a trafikok és beszállítóik törvények felett állnak. Mit szólsz a terepjáróhoz, amelyik napi rendszerességgel parkol a gyalog- és kerékpárúton? A kórház bejáratával szemben már akkora a dagonya, hogy egyesek inkább a friss fűre állnak, nehogy besározzák a cipőjüket. Utána általában nem törődnek mások cipőjével, és mivel sokuk tolatni sem tud, nemes egyszerűséggel a járdán keresztül hajtanak el jól felsarazva azt. Az SZTK bejárata is megér egy misét. Mint sportember elárulnád, minek ide kerékpártároló, ha állandóan elfoglalják parkoló járművek a helyet? Képzeld, egy időben volt egy labor beutalóm, szokásos éves várvizsgálat, és egy álló hónapon át minden reggel éhgyomorra indultam munkába gondolván, hogy utamba esik az SZTK, majd beugrok elintézni. Hát nem sikerült. Egy hónapon át nem volt hová kikötni a kerékpáromat,minden reggel parkolt valaki a tároló előtt. Na és hogy tetszik a soha be nem fejezendő Science Múzeum előtti sárfelhordás? Amíg folyt az építkezés, ez napi szinten ment így, mert ti csak így tudtok dolgozni. erre futja, nem többre. Azt hittem, végre rend lesz, elvonultatok, leállt az építkezés, erre ma reggelre megint tiszta sár minden. Mintha valahol a távoli Szibériában élnék, nem is egy megyei jogú nagyvárosban.
Mi ketten jó csapat leszünk, én semmilyen jogcímen nem húzok hasznot egyik párttól sem, rólad pedig tudjuk, ha tíz bizottság után részesülnél egyenként 100-120 ezer forintban, akkor sem hallgatnád el a valóságot, mérget vehetünk rá, hogy a legközelebbi közgyűlésen felveted ezeket a témákat is.
Baráti üdvözlettel: Gáti Attila