Skip to content

Vadai Ágnes: Ha oltásellenesek lennénk, vigyázzba állnánk ennek a bénázásnak

Vadai Ágnes: Ha oltásellenesek lennénk, vigyázzba állnánk ennek a bénázásnak

Összeült kedd délután az Országgyűlés, ahol a napirend előtti felszólalások két részre szakadtak: az ellenzék szidta a kormány víruskezelését, a kormánypárt pedig szidta az ellenzéket, amiért változtatja a véleményét. Rétvári Bence azt kérte, ne a híreket olvassák az ellenzéki képviselők, hanem a kommenteket alattuk.

Némi szünet után újra összeült a magyar Országgyűlés, amit a napirend előtti felszólalások nyitottak meg. Szabó Tímea megkérdezte, miért áll a hivatalos dokumentumok szerint még 600 ezer használatra váró európai vakcina a magyar raktárakban, miközben Orbán Viktor miniszterelnök Kínából rendel új adagokat. Szerinte nyilván arról van szó, hogy azokból tudnak a miniszterelnök körei gazdagodni titokzatos cégeken keresztül.

A Párbeszéd társelnökének Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára reagált, aki a kínai vakcinák árával kapcsolatos és a titokzatos cég létezésének okát firtató kérdésre nem válaszolt, de elmondta, hogy a baloldal állandóan változtatja a véleményét a vakcinákkal és a nyitással kapcsolatban.

A kommenteket kéne olvasni

Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció politikusa a kormány fejére olvasta, hogy az első hétvégén összeomlott az oltási rendszer. Ezt párhuzamba állította azzal, hogy Orbán Viktor korábban azt mondta: egy hétvége alatt beoltanak mindenkit. Vadai szerint az egyedül a jól dolgozó háziorvosokak köszönhető, hogy eddig beoltottak embereket, miközben ők sokszor egy időpontra hívtak be oltásra tömegeket, ezzel tumultust okozva. „Ha oltásellenesek lennénk, akkor vigyázzba állnánk annak az elképesztő bénázásnak, amit önök bemutattak az elmúlt hetekben” – közölte Vadai.

A politikusnak Dömötör Csaba válaszolt. Szerinte az ellenzék továbbra is sötét stratégiát alkalmazva akarja aláásni az oltási hajlandóságot. „Azért mondjuk önökre hogy oltásellenesek, mert oltásellenesek” – jelentette ki Dömötör, felsorolva a DK követeléseit a keleti vakcinák használatának késleltetéséről.

Tóth Bertalan is a járványvédelmet kritizálta, mivel szerinte káosz van az oltások körül, miközben a kormány „csak a teljhatalma kiépítésére használta a helyzetet”. Erre újra Rétvári reagált azzal, hogy a baloldal csak választókörzetekkel és hasonlókkal képes foglalkozni még a járvány közepén is. „A kormánynak nemcsak a járvánnyal kell megküzdenie, hanem a magyar baloldallal is” – fogalmazott.

Az oltási rendszer problémáinak felvetésére reagálva az államtitkár arra kérte Tóthot, hogy ne csak a cikkeket, hanem a kommenteket is olvassa, ugyanis többen is írták, hogy semmiféle problémát nem tapasztaltak. „Ne csak az saját álhíreit olvassa” – mondta Rétvári, aki szerint nem lehet káoszról beszélni, ha Magyarország Málta mögött a legjobban áll átoltottságban.

Jakab: A nép üzeni önöknek, hogy működtessék az országot

Ezek után a jobbikos Jakab Péter következett. Azt kérdezte, mit akar üzenni a kormány azzal, hogy az országnak működnie kell, miközben mindenki dolgozik, csak a kormány nem tesz semmit. „A nép üzeni önöknek, hogy az országnak működnie kell, hát működtessék” – mondta. „Működés helyett csak a káoszt látjuk. Elérték azt, hogy egy nap alatt 5500 egészségügyi dolgozó mondott fel a kórházakban” – mondta egyre felháborodottabb hangnemben. „Mi folyik itt, képviselőtársaim? Teljesen jogosan teszik fel az emberek a kérdést, hogy ilyenkor hol van a magyar kormány, aminek temérdek adót befizetnek? Önök képtelenek döntéseket hozni, vagy képtelen döntéseket hoznak.”

Jakab szerint Orbán legfontosabb szempontnak a 2022-es kézilabda-Európa-bajnokságot, a dubaji világkiállításon való sikeres részvételt és a Magyarországon épített új Moto GP-pálya megépítését tartotta például az oltási terv helyett.https://hvg.hu/itthon/20210316_parlament_napirend_elotti_orszaggyules_ellenzek_fidesz#rss



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



22 Comments

  1. Névtelen
    2021.03.17. 10:05

    Nyugi, Ágica! Kedvetekre jön az új oltási terv:

    álbaloldali szavazók; csak nyugati országok termékeivel oltakozhatnak, nyugati logisztika alatt.
    Jobboldali szavazók; csak keleti országok termékeivel oltakozhatnak, keleti logisztika alatt.

    baloldali szavazók meg választhatnak ( kevesen vannak, Thürmerék)

    2
    5
    • Névtelen
      2021.03.17. 16:00

      Nyugi kiskancsó! Te azzal oltatod be magad amivel akarod, rajtatok ez már úgysem segít!

      • Névtelen
        2021.03.17. 17:08

        Én csak valamilyen „intenzívszoba elkerülő” löttyöt kapok, ami jut, mert az hipokrita kriptokommunista elvtársaid nagyon furmányosan előzgetnek balról. ( 2020. dec. 15.-én regisztráltam)

    • Névtelen
      2021.03.17. 21:11

      Ha orbánék munkája bénázás, akkor az unió többi vezetőjének tevékenységére mi a megfelelő szó?
      Ági néni arcbőre jó vastag. Több tucat nyilatkozatot, bejegyzést lehetne citálni (hogy kisebb megmondót ne említsek, pl. Fletó az évértékelésében), amelyben lebeszélik a keleti vakcinák elfogadásáról szavazóikat.
      Csakhogy, közben szembejött a valóság: berobbant a járvány, erősen emelkednek az esetszámok, egyre több embernek közvetlen ismerősét viszi el tagadhatatlanul a vírus, és a beszart öreg balosok sutba dobva párthűségüket, egy héten belül több százezren beregisztráltak a zorbán-kubatov :))) oltakozó-listára. Már jó az orbáncsajna-ПутинСпутник vakcina is, csak legyenek beoltva.
      A kialakult helyzetben nem maradt más hátra a baloldalnak mint az, hogy minél kisebb veszteséggel, lehazudva a napot az égről, kihátrálni ebből az eleve elbszott pozícióból.
      Szánalmas.

    • Névtelen
      2021.03.18. 19:12

      Vadai hazudik!
      A XVIII. kerület DK-s polgármestere több száz kínai vakcinát küldetett vissza, mert szerinte nincs rá jelentkező.

  2. Névtelen
    2021.03.17. 11:21

    Felső kép: profit
    Alsó kép: profit

    Vadairól egy vadul szexeset nem lehetne?

    Amitől „vigyázzba állnánk”

    Lécci, lécci. …

    2
    2
    • Névtelen
      2021.03.17. 15:44

      Nézegesd Scmidt Mariskát, attól majd megnő neked is 3 centisre!

      • Névtelen
        2021.03.17. 17:02

        Te már beteltél Ungár Klára és Péter másságával?

  3. Névtelen
    2021.03.17. 11:25

    „hol van a magyar kormány, aminek temérdek adót befizetnek?”

    Ezt kérdezte a m.slékkoala demagógia csúcsragadozója? 🤣😂

    A szövetségeseitől már nem merte, mi? 😁😂🤣😀😁

    1
    3
    • Névtelen
      2021.03.17. 15:54

      Hol van a tolvaj kormány, akinek fizetjük az adókat és akik 300 milliárdért vásárolgatnak lélegeztetőgépnek csúfolt horkolásgátlókat, amiket fűnek- fának kínálgatják?
      Ja, és ez hogyan is van?
      https://444.hu/2021/03/17/csak-egy-bukdacsolo-cege-volt-eddig-annak-az-amator-jeghoki-edzonek-aki-most-feltunt-az-55-milliardos-kinai-vakcinauzlet-mogott

      • Névtelen
        2021.03.17. 17:10

        Húúúúúúú ezt írja a 888/2 ? Majd csak megenyhül jobban Gyuri bácsi.

    • Névtelen
      2021.03.17. 15:56

      Kérdezi egy turulsz@ros szájú kormánypropagandista senki.

      • Névtelen
        2021.03.17. 21:28

        „azért mert a 6 milla az csak forint, az pedig szart sem ér…

        Az azért 16,317.31 Euro egy hónapra…

        Nyugaton se olyan rossz. A német átlagbér több mint 4x-ese…

        Nyilván azért vergődik, hogy jövőre is meglegyen neki… Mert ha veszít az összefogás, Gyurcsány kirúgja, mint macskát szarni….

        Ha most veszít az ellenzék, akkor már tényleg nincs kifogás, le kell cserélni az egész bandát, és nulláról kell felépíteni az egészet ÁVÓ-s unokák meg komcsi átöltözőművészek nélkül…”

    • Névtelen
      2021.03.17. 16:08

      A magyar kormány most éppen azon dolgozik éjt nappallá téve, hogyan lehetne még több pénzzel kitömni a haverokat, még többet ellopni. Közben szemérmetlenül hazudnak a népnek. Magyarország 2021 március.

  4. Névtelen
    2021.03.17. 15:47

    Eközben orbán magán (m1 salakmédia) tévéjében:
    https://444.hu/2021/03/17/nem-konnyu-ugy-bemutatni-a-belgiumban-tombolo-jarvanyt-hogy-egy-szo-sem-hangzik-el-a-sokkal-rosszabb-magyar-adatokrol
    Ennyit az „objektív” tájékoztatásról!

    • Névtelen
      2021.03.17. 17:01

      Sebaj! majd kompenzálja a hazafias Radio Television Luxemburg, meg Varga Zoli Central Media-ja, 7 milliós olvasótábor.

    • Névtelen
      2021.03.17. 17:16

      akkor miért fizetjük az ellenzéket? Könyvet Vona Gábor-ról , a Havas Henrik megmondja nemzet tv-t, kurucból lett Alfahím-et.
      A Jobbik 2700 millióból gazdálkodik évente. Csak futja belőle. Szóljak az Iránytű-nek?

  5. Névtelen
    2021.03.17. 16:24

    Kormányzati forrásaink egymásnak ellentmondó információi szerint elképzelhető, hogy már semmilyen újabb korlátozás nem lesz, az eredeti terveknek és a nemzeti konzultáció eredménye alapján húsvét után fokozatosan enyhítenek. 🙂 Megkeresésünkre a Kormányzati Tájékoztatási Központ határozottan cáfolta, hogy ma délután válságülést tartanak a romló járványügyi adatok miatt.

    Más forrásoktól viszont úgy értesültünk, hogy még az ünnep előtt életbe lép egy regionális szigorítás.

    • Névtelen
      2021.03.17. 16:56

      Na de NERtársak…most volt sok pénzért nemzeti konzultáció a nyitásról….XDDDD
      Ez van ha az ész szabadságra megy…és nem jön vissza……XDDDDD

  6. Névtelen
    2021.03.17. 16:33

    https://propeller.hu/itthon/3645269-origo-kormany-hamarosan-bemutatja-nyitasi-tervet
    – Itt ezeknél mindenki hülye?
    – Mindenki

    • Névtelen
      2021.03.17. 21:31

      Ti már megmutattátok a 2008/2009 válság közben. 😂🤣😂🤣😂

  7. Névtelen
    2021.03.17. 21:29

    picsogjál még szivárványos m0slékos

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük