Tavaly indult a „sütni jó” akció – itt tart ma a fiatal roma pék. Hello bazmegye

Jól halad a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hernádnémetiben indult „sütni jó” akció. Egy fiatal roma pék döntött úgy még tavaly, hogy a helyi szegény gyerekeknek létrehoz egy kis pékséget, ahol megtanítja őket sütni. Tavaly decemberben járt náluk stábunk, azóta jelentős fejlődés történt a sütödében. Adományokat kaptak, amiből már megvették a csempét és a járólapot, hogy felújíthassák a helyiséget.

Egy bank negyedmillió forintos adományából hamarosan újraburkolják majd a Hernádnémetiben lévő pékséget. A környéken öt településen foglalkozik a gyerekekkel egy fiatal roma pék, aki azt szeretné, hogy a szegény családok gyerekei egy jó mintát láthassanak.

„Hernádnémetiben 12-en vagyunk, de most indítottam egy új toborzást a közösségi-oldalamon, mert kisebb csoportokat szeretnék. A koronavírus hamramdik hulláma olyan deja vu érzést adott, mert az egész kezdeményezés az első hullámban kezdődött” – az Alexhez járó gyerekek megtanulhatják a pékmesterség alapjait.

Galamb Alex azt mondja, hogy stábunk decemberi látogatása után sokat lendült előre az ötlete. Sokan jelentkeztek nála, hogy segíteni szeretnének.

Alex és csapata a nyáron még Siófokra is eljuthat, ugyanis onnan is kaptak egy felajánlást, miszerint összesen 30-an mehetnek a Balatonhoz egy kirándulásra ingyen.