ÚJABB FEKETE NAP ÓZD TÖRTÉNETÉBEN: BEZÁR A JOHNSON ELECTRIC (régebbi, ismertebb nevén a Saia)
ÚJABB FEKETE NAP ÓZD TÖRTÉNETÉBEN: BEZÁR A JOHNSON ELECTRIC (régebbi, ismertebb nevén a Saia)
Bánrévi Ákos igazgató úr ma délelőtt tájékoztatott a bezárásról, ami után Riz Gábor képviselő úrral tárgyaltam a helyzet súlyosságáról. Mindenki tisztában van a bezárás várható következményeivel. A Kormány vizsgálni fogja a segítségnyújtás lehetőségét, a hír friss, így egyelőre több információ nincs, mint amit az alábbi MTI közlemény tartalmaz:
A Johnson Electric bezárja az Ózdon működő alkatrészgyárát
Budapest, 2021. március 30., kedd (MTI) – A Johnson Electric az európai gyártókapacitásának átalakítása miatt bezárja az ózdi, csaknem 800 embert alkalmazó autóipari alkatrészgyárát – közölte a vállalat kedden az MTI-vel.
A gyártás leépítése a tervek szerint több lépcsőben valósulna meg és 2022 áprilisában zárulna – írták a közleményben.
Kiemelték, hogy a vállalat vezetése tisztában van a bejelentés súlyával és az ózdi gyárban dolgozókra gyakorolt hatásával. Ezért szorosan együttműködik a kormánnyal, a városvezetéssel, a munkaügyi hivatallal és a térség többi munkaadójával annak érdekében, hogy az érintett munkavállalók új munkahelyet találhassanak.
Az ózdi üzem bezárását azzal indokolták, hogy az elmúlt időszakban a piaci kereslet átalakult: a vevők az Ózdon előállított termékek helyett egyre inkább a vállalat automatizált gyáraiban előállított termékeit részesítik előnyben. Ez a piaci keresletváltozás okozta azt, hogy az ózdi üzem működtetése gazdaságilag fenntarthatatlanná vált. A fennmaradó alkatrész- és részegység-gyártást a Johnson Electric más gyáraiba telepítik át.
A Johnson Electric folyamatosan vizsgálja globális gyártási helyszíneit versenyképesség és hatékonyság szempontjából – tették hozzá.
A tervezett ózdi gyárbezárás nem érinti a Johnson Electric hatvani gyáregységét, amely továbbra is fontos szerepet tölt be a vállalat globális termelési láncán belül. A gyártás mellett Hatvanban található a Johnson Electric európai szolgáltató központja, ahol a mérnöki, pénzügyi informatikai, beszerzési és adózási feladatokat látják el. A vállalat a tervek szerint felajánlja majd ózdi alkalmazottai egy részének az áthelyezés lehetőségét Hatvanba – közölték.
A Johnson Electric Group elektromos motorokat, indítómotorokat és kapcsolódó elektromechanikai alkatrészeket gyárt. Termékeit számos iparágban használják, beleértve az autóipart, az intelligens mérőműszereket, orvosi eszközöket, üzleti berendezéseket, az otthoni automatizálást, a szellőztetést, a háztartási cikkeket, az elektromos szerszámokat, valamint a gyep- és kerti felszereléseket. A cégcsoport központja Hong Kongban van, és világszerte 23 országban több mint 35 ezer embert foglalkoztat.
Lehet, hogy egy kép erről: szabadtéri
Kinga Szabó-Tóth és további 394 ember
240 hozzászólás
190 megosztás
Tetszik

 

Hozzászólás
Megosztás

Hozzászólások

A legérdekesebbek

  • Szomorú, hogy ebben az esetben ezt kell írnom, hogy krumpli azért lesz! Cinikusnak hangzik de ez a szomorú valóság! Az önkormányzatokat lenullazzak még segíteni sem tudnak, legföljebb vigasztalni, de az inkább a papok dolga lenne! Azoké a papoke ak…

    Továbbiak

    1

    • Tetszik

       

    • Válasz
    • 7 p.
További hozzászólások
1 / 104

 

FELELŐSEN VIGYÁZZUNK MAGUNKRA, ÉS MÁSOKRA IS!
Sejtem, hogy minden oldalról lesznek kommentek. Én egyet tudok biztosan: azt, hogy senki semmit nem tud biztosan, ki miért lesz betegebb és ki miért vészeli át könnyebben. Viszont akárhonnan nézzük ez a betegség halálos lehet, a tények, a helyzetek pedig magukért beszélnek! Itt az ideje leszámolni a felelőtlenséggel, legyen feltéve az a maszk rendesen, higiénia, távolságtartás, vitaminok, mozgás, egészséges életmód, stb, mindenki …

Továbbiak

 

Lehet, hogy egy kép erről: 2 ember és , szöveg, amely így szól: „KNS DR. BÉLTECZKI JÁNOS”

 

 

József Nagy és további 403 ember

 

213 hozzászólás

100 megosztás

 

Tetszik

Hozzászólás
Megosztás

Hozzászólások

A legérdekesebbek



 

  •  

    Kìvánom hogy mindenki gyògyuljon meg aki beteg! 🙁 Gyògyulj meg világ!!!

     

    29

     

     

    • Tetszik

       

       

     

  • Válasz
  • 4 n.
További hozzászólások
1 / 53

 

 

KÖZLEMÉNY BÖLCSŐDEI ZÁRVA TARTÁSRÓL

Az Katona József úti Bölcsődében 13 fő kisgyermeknevelőből 9 fő megbetegedését jelentette az egységvezető. Közöttük vannak igazolt COVID fertőzöttek, vannak akik tüneteket produkálnak de fertőződésük még nem igazolódott. A bölcsőde főzőkonyháján az egyik szakács és egy kisegítő is igazolt COVID fertőzött, ez a konyha biztosítja az étkezést az Újváros téri bölcsődében is. A humánerőforrás nagy arányú megbetegedése miatt a Katona József úti é…

Továbbiak

 

 

Nem érhető el leírás a fényképhez.

 

 

 

Edina Andrea Vámos és további 222 ember

 

32 hozzászólás

 

118 megosztás

 

Tetszik

 

Hozzászólás
Megosztás

Hozzászólások

A legérdekesebbek

 

 

  •  

     

     

    Pénteken 26-a.Akkor még holnap kinyitnak?

     

     

     

     

     


    •  

      Tetszik

       

       

       

     

  • Válasz
  • 5 n.
1 válasz
További 25 hozzászólás

 

 

 

NYERTÜNK! – LOMB ÚT- DOMB ÚT

Tavaly november 6-án jelentettem be, hogy a vis mayor keretben pályáztunk a megcsúszott domb oldal és a leomlott támfal helyreállítására. Hétfőn érkezett a tájékoztatás, hogy elnyertük a helyreállításhoz szükséges 43 087 ezer Ft támogatást. Még a tavalyi költségvetésben jóváhagytam a szükséges önerő összegét, 4,5 millió Ft-ot. Így végre megnyugodhat a lakosság, és én is, képviselő társaim is, hogy helyre tudjuk állítani a szélsőséges időjárás okoz…

Továbbiak

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Edina Andrea Vámos és további 201 ember

 

10 hozzászólás

 

14 megosztás

 

Tetszik

 

Hozzászólás
Megosztás

Hozzászólások

A legérdekesebbek

 

 

További 6 hozzászólás

 

 

 

SZOKÁSOS ÉVES PERMETEZÉSBE KEZDENEK
Előre szól a Városüzemeltetés, (elkerülvén az újabb összeesküvések gyártását), hogy a szokásos éves permetezést megkezdi. Minden évben ilyenkor megtörténik, nincs semmi új a nap alatt, most viszont kérem, hogy osszák meg, tudjanak róla mindenhol, nehogy megijedjenek! A növényeknek idén is kell a védelem, nekik is meg vannak a maguk kártevői.
Köszönöm!

 

 

Lehet, hogy egy kép erről: , szöveg, amely így szól: „FELHÍVÁS! Az Ãzdi VárosüzemeltetÅ Intézmény értesíti a Tisztelt Lakosságot, hogy 2021. március 25-től megkezdi a közterületek növényállományának permetezését! Az alkalmazott nóvényvédőszerek növénykondicionáló készítmények melegvérű állatokra kismértékben veszélyesek, közvetlenül a bő‘rfelületre jutva irritálók lehetnek. szerek esetlegesen a bő‘rfelületrevag más eszközre (pl. gépkocÅi) jutása esetén, azok mosószeres vagy tiszta vízzel történő‘ lemosással eltávolíthatók. Kérjúk a lakosságot, nogy hogya a permetezések idején keruljék a szerekkel valớ érintkezést. Alakóházak nyilłaszáróit apermetezés idejére zárják be! Ãzd, 2021 március 24. Ãzdi Városüzemeltető Intézmény”

 

 

 

141

 

23 hozzászólás

 

94 megosztás

 

Tetszik

 

Hozzászólás
Megosztás

Hozzászólások

A legérdekesebbek

 

 

  •  

     

     

    X-akták.. Történetek az Ózdi Városüzemeltetés titkos ügyeiből!😁😉

     

     

     

     

     


    •  

      Tetszik

       

       

       

     

  • Válasz
  • 5 n.
További 11 hozzászólás