Egész másképp látta mindezt az általunk megkérdezett OMSZ-dolgozó, aki retorzióktól tartva nem mert névvel nyilatkozni

„Meg se rendültünk, Lombardia összeomlott, más nagy nyugati rendszerek kollabáltak. Magyarországon ez nem fordult elő, és nagyon úgy néz ki, hogy nem is fog” – mondta Kásler Miklós miniszter a HírTV-ben arra reagálva, hogy az ellenzék az egészségügy összeomlásáról beszél.

Amíg az adást rögzítették, az ország valamelyik kórházában éppen meghalt egy koronavírusos beteg – naponta ugyanis 200–250 elhunytról számol be a koronavírus.gov.hu. És az egészségügyi dolgozók is.

Orvossal, ápolókkal, műtőssegéddel, betegszállítóval, mentőkkel beszélgettünk, hogy megtudjuk, mi zajlik az ország kórházainak falai mögött, ahová a sajtó nem léphet be. Megszegve a szabályokat, félve a következményektől, rezignáltan vagy épp dühösen mutatták be azt a világot, ahol most küzdelem van, betegek és halál.

Volt, aki hét órát várt a mentőre

„TEGNAP ISMÉT REKORDOT DÖNTÖTTEK A MENTŐK” – írta ki így, csupa nagybetűvel az OMSZ 2021. március 17-én a Facebookra. A bejegyzés szerint „az Országos Mentőszolgálat áldozatkész bajtársai naponta átlagosan 3500 bajbajutottnak segítenek Magyarországon, de tegnap még ennél is több esethez riasztották őket. Balesetekhez, rosszullétekhez, újraélesztésekhez és más feladatokhoz, összesen 4369 alkalommal hívták segítségül a szakembereket, ráadásul egyetlen nap alatt, több mint 27 ezer mintavételi igény is érkezett az életmentőkhöz. A járvány miatt a mentők megemelt kapacitással dolgoznak, naponta csaknem száz plusz egység áll szolgálatba a rászorulók segítségére, így nem okozott fennakadást a hatalmas esetszám. A mentésben résztvevőknek gratulálunk!” – olvasható a posztban.

Egész másképp látta mindezt az általunk megkérdezett OMSZ-dolgozó, aki retorzióktól tartva nem mert névvel nyilatkozni. Felháborodva ecsetelte lapunknak, hogy a „nem okozott fennakadást” mit jelent a gyakorlatban.https://atlatszo.hu/2021/03/30/jol-jon-most-az-arcpajzs-mert-nem-latjak-hogy-sirok-korhazi-korkep-a-harmadik-hullambol/