Így válasszunk ülőgarnitúrát, ha kicsi a lakásunk

 

 

A kisebb otthonokban is kivitelezhető a kényelmes és praktikus berendezés.

 

Sokaknak okoz gondot, hogy kis alapterületű lakásban élve nem tudnak kialakítani külön nappali és hálóhelyiséget. Ez persze olyankor nem okoz különösebb problémát, amikor a lakást valaki egyedül használja, de ha esetleg családunkkal osztozunk a néhány négyzetméteren, és esetleg a hozzánk érkező vendégeket is szeretnénk hellyel kínálni, és nem csak a szőnyegen, akkor alapos megfontoltságra lesz szükségünk.

 

Amikor egyterű lakással van dolgunk, akkor a fő cél, a hely minél praktikusabb kihasználása anélkül, hogy zsúfolttá és a bútorok halmozása miatt szűkössé válna az összkép. Az egyik leggyakoribb megoldás, amikor valamilyen elválasztó technikával, például egy polcrendszerrel próbáljuk megtörni a teret, és szeparáltan kialakítani egy külön hálószobát, ami nem rossz megoldás, de egy külön ágy elég helyigényes. Éppen ezért érdemes elgondolkodni kicsit másabb megoldásokban is, például abban, hogy ne daraboljunk fel a teret, hanem hagyjuk meg annak tágas érzetét. Ez hogyan lehetséges?

 

Az ülőgarnitúra az ilyen kisebb lakásoknál kulcsjelentőségű. Egy kanapéággyal rengeteg helyet spórolhatunk, amikor pedig vendégeink érkeznek, a számukra is biztosítani tudjuk a kényelmet. A klasszikus kanapé és fotel kombinációjának választásával nem kell lemondanunk a nappaliról, hiszen egy kis átalakítással egy bútorcsalád alkotja majd a hálószobánkat is egyben. Ma már rengeteg lehetőség közül választhatunk, a stílusok és formák kavalkádjában könnyen megtaláljuk az ízlésünknek és a szempontjainknak megfelelő darabot.

 

Akadnak olyan bútorcsaládok is, amik több elemből épülnek fel, így szabadon variálhatjuk a  kialakításukat az igényeink szerint. Ha például szintén a térnyerés szempontjait figyelembe véve egy sarokgarnitúra mellett döntünk, akkor ez nagyon hasznos tulajdonság lehet, aminek köszönhetően szinte rásimul majd a falra az új bútorunk. Az ilyen okos megoldásoknak köszönhetően pedig nem árt felkészülnünk arra sem, hogy az otthonunk a családi összejövetelek, a  barátainkkal rendezett összejövetelek kedvenc helyszínévé válik.