Skip to content

Az egész testét takaró dresszel állt ki a sportág átszexualizáltsága ellen egy tornásznő

Az egész testét takaró dresszel állt ki a sportág átszexualizáltsága ellen egy tornásznő

Sarah Voss a bázeli tornász Európa-bajnokságon versenyzett a lábát is takaró ruhában.

A hagyományos, a lábakat szabadon hagyó dressz helyett az egész testét takaró öltözékben versenyzett a német Sarah Voss  a bázeli tornász Európa-bajnokságon. Kezeslábast eddig csak vallási meggyőződésből húztak tornásznők, Voss az első, aki más okból döntött így: a sportág átszexualizáltsága ellen állt ki – írja a BBC.

Reméljük, azok a tornászok, akik kényelmetlennek érzik a megszokott ruhát, bátorságot meríthetnek ebből ahhoz, hogy követhessék a példánkat

– mondta Voss. A ZDF német közszolgálati tévécsatornának adott interjúban elmesélte, hogy gyerekként még nem volt gondja a tornadresszekkel, de azóta, hogy serdülni, menstruálni kezdett, egyre kényelmetlenebbnek érezte, hogy azokat kell viselnie.

A német tornásszövetség támogatja Voss döntését, akinek két csapattársa, Elisabeth Seitz és Kim Bui is hasonló, a lábat is takaró ruhában fog versenyezni a jövőben. Hangsúlyozták:

az új ruha kiállás a gimnasztika átszexualizáltsága, egyúttal pedig a szexuális zaklatások ellen.

hvg.hu

Fotó: A képen nem Sarah Voss látható



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük