A Sub Rosa Cafe várja a miskolci középosztályt

Bemutatkozás

Az Ex-Képcsarnok patinás épületében már nem csak a művészetkedvelőket, hanem a minőségi kávézás szerelmeseit is felhőtlen kikapcsolódás várja. A Sub Rosa üzemeltetői, Madaras Péter és Kiss Roland nagy vállalkozásra szánták el magukat: azt szeretnék elérni, hogy a kávézó virágzó közösségi hely legyen, ahol a középkorosztály minden kulturális igényét kielégíthetik.

Belső terét iparművészeti csodák tarkítják, és minden apró részlete passzol a szomszédos Nemzeti Színház látványvilágához. Összesen 50 fő befogadására alkalmas, az emeleti galéria pedig elég tágas ahhoz, hogy kiállítások és felolvasóestek színtere lehessen. Azoknak találták ki, akik kiváló kávéitalokra szomjaznak egy olyan környezetben, amit teljesen áthat az elegancia és a nyugalom.

Története

A belváros forgalmas sétálóutcájáról nyíló Képcsarnok már 1962-es megnyitásától kezdve közkedvelt társasági tér volt, ahová beszélgetni és feltöltődni jártak az emberek. 2008 és 2020 között tematikus kiállításoknak adott otthont, több mint 100 művész kincseit sűrítve.

Kínálat

Habár a járványhelyzet megakadályozta a kávézó megnyitását és a pontos kínálatról egyelőre még nincsenek információk, annyi biztos, hogy a lehető legjobb minőséggel várják majd vendégeiket.

Megközelítése

A Sub Rosa kávézó Miskolc belvárosában, a Széchenyi István utca mentén található, közvetlenül a Nemzeti Színház mellett. A Villanyrendőr megálló közelsége miatt villamossal is könnyű megközelíteni.