Gazdusné Pankucsi Katalin kudarcos élete…

Gazdusné Pankucsi Katalintól megtudtuk, hogy már 2014-ben készült egy tanulmányterv ezzel kapcsolatban. Akkor mintegy százhatvanmillió forintba került volna a megoldás, ez ma már négyszázmillió is lehet, és nem volt rá fedezet. Azóta minden évben beadja a költségvetési tervhez a magashegyi fejlesztést, de napirendre sem veszik, nem kerül be az éves városi költségvetésbe. A képviselő Balogh Gábortól, a Városgazda illetékesétől úgy értesült, hogy két-három héten belül megkezdik a zúzalékos utak javítását. Hogy pontosan hol és mikor, arra nem kapott választ, ahogy mi sem a Városgazdától. Jelen pillanatban csak az biztos, hogy van terv és szándék a javításokra. Sajnos komolyabb beavatkozásról, mint a legégetőbb víz­elvezetés, szó sincs az önkormányzat idei elképzeléseiben.

–Valóban tragédia az út állapota. Amíg nincs a Magashegyen egy teljes vízrendezés, addig útépítés sem lesz, mert a szilárd burkolatot is alámosná. További nehézség, hogy az út egyik fele bel-, a másik külterület, vegyesen önkormányzati és magántelkekkel, ami miatt pályázatot sem könnyű találni rá – mondta a képviselő.

A probléma rendkívül összetett, a megoldása költséges, mert sok ilyen útja van Miskolcnak. A 2021-es költségvetésben nem lesz rá forrás, a jövő évben reménykedhetünk, hogy a fejlesztések elkezdődhetnek vagy legalább tervek készülnek a megoldásukra.

boon. hu