A minap.hu feltett egy kissé karcos lemezt, de jó. Pálffy Kinga harminchárom, Szélyes Domokos pedig ötvenmillióval jutalmazta volna meg saját magát
Pálffy Kinga harminchárom, Szélyes Domokos pedig ötvenmillióval jutalmazta volna meg saját magának a több éves munkáját. A város jelenlegi vezetése szerint jogszerűtlen volt mindkét felmondás, ezért aztán a prémium sem járt.

Az elsőfokú bírósági ítélet értelmében húszmillió forintot kell visszafizetnie Pálffy Kingának, a Miskolc Holding Zrt. korábbi igazgatójának abból a harminchárom millióból, amivel a 2019 októberi önkormányzati választást követő napokban távozott, kihasználva az átadás-átvétel közötti interregnumot.

Az, hogy Pálffy a felmondását követően többmilliós jutalmat fizettetett ki magának, csak a Miskolc Holding átvilágítása közben derült ki. Ezt már a 2019. októbere után felállt új város- és holdingvezetés rendelte el. Az ügyben először 2020 januárjában, a világjárvány kidobbanása előtti utolsó hetekben számolt be sajtótájékoztatón Simon Gábor a Velünk a Város frakcióvezetője és Badány Lajos frakcióvezető-helyettes.

A politikusok akkor elsősorban azt sérelmezték, hogy miközben az előző vezetés egy, a fizetésképtelenség határán egyensúlyozó vagyonkezelőt hagyott hátra, a távozó cégvezetők milliókat utaltak át maguknak.

Pálffy Kinga

Nem csak Pálffy

Cégvezetők, merthogy Szélyes Domokos, korábbi vezérigazgató is hasonlóan járt el, a holding felügyelőbizottsága szerint Pálffyhoz hasonlóan ő is jogtalanul szüntette meg a munkaviszonyát, jogtalanul terjesztette elő a bruttó mintegy 50 millió forintos követelését. Ezt egyébként neki nem is fizették már ki, Simon Gábor korábbi nyilatkozata szerint azért, mert a jogellenes felmondás miatt a Miskolc Holding egy forinttal sem tartozik Szélyesnek. Sőt, a volt vezérigazgató tartozik a városi vagyonkezelőnek mintegy 13 millió forinttal.

Tavaly májusban aztán azt is nyilvánosságra hozta a jelenleg Miskolcot vezető koalíció, hogy nagyon úgy fest, hogy Szélyes prémiumkifizetésének érdekében okiratokat hamisított a korábbi Holding-vezetés. A Szopkó Tibor önkormányzati képviselő és ugyancsak Simon Gábor által tartott sajtótájékoztatón elhangzott, 2017. május 10-ére visszadátumozott határozatokban döntött arról Pálffy Kinga, Szélyes Domokos és Vécsi György, hogy 5 éven belül rendezni kell a tagvállalati vezetők 2014-15-ös ki nem fizetett prémiumát.

„Kifelejtették”

A vissza dátumozás tényét a Holding informatikai rendszerének automatikus mentései rögzítették, ezek szerint a visszadátumozott okiratot a választások előtt nem sokkal, 2019. augusztus 31-én hozták létre. Csakhogy akadt egy kis bökkenő: a korábbi vezetők a választások után észrevették, hogy Szélyes kimaradt a kedvezményezettek köréből, ő ugyanis 2017. májusában már nem volt tagvállalat-vezető. Ezért, hogy megoldják a problémát, több évre visszamenőleg meghamisították a jegyzőkönyvet.

Az ügyben az önkormányzat hamis magánokirat felhasználásának vétsége és csalás bűntett miatt feljelentést tett. Korábbi cikkünkben azt is leírtuk: az ügyben annak idején kerestük Szélyes Domokost is nem kívánt interjút adni az ügyben.https://minap.hu/cikk/milliokkal-tavoztak-volna-holding-korabbi-vezetoi