Tudják Önök, hogy hol tart ma Magyarország a bolygónk megőrzése szempontjából egyre fontosabbá váló fenntarthatóság felé vezető úton? Beszélhetünk-e egyáltalán még a fenntarthatóság igényéről, vagy jobb, ha már inkább a nehézségekkel, válságokkal szembeni ellenállóképesség kialakításának feladatairól beszélünk? Tudjuk-e, hogy mit tehetnek egyes települések, közösségek ebben a folyamatban? Az Út a fenntarthatóság felé programsorozatunkban ezekre a kérdésekre keressük a választ neves előadók, szakemberek segítségével.

A járványhelyzetre való tekintettel a konferenciákat online térbe helyeztük, hogy bárki biztonságosan részt vehessen az alkalmakon, melyek során virtuálisan bejárjuk az egész országot, érintve a lehető legtöbb megyét. De számunkra a fenti kérdések lelki és erkölcsi szempontból is fontosak, így az egyes beszélgetésekbe behívjuk a térségben élő hívő embereket, a megyeszékhelyen működő egyházmegye vezetőit, képviselőit, teremtésvédőit. Egy keresztény ember számára ugyanis a teremtett világ védelme nem válaszható lehetőség, hanem kötelesség. Együtt pedig nagyon sokat tehetünk közös otthonunk megóvásáért.

Következő alkalmunk 2021. április 30-án lesz, melyen Miskolc és környéke fenntarthatóságáról beszélgetünk majd. A konferenciához 14:00 órakor az alábbi linkre kattintva csatlakozhat:

 https://zoom.us/s/96994983742?pwd=aThySkZFOFFaRUNsRE9LeCs2SU1ZQT09

Részletes program és regisztráció: https://72tanitvany.hu/esemeny/ut-a-fenntarthatosag-fele-miskolc-es-tersege/