A lámpaprogramokat is áttekinthetné egy közepesen értelmes ember, mert ilyen elfuserált piroshullámokat programozására csakis képzett szakemberek képesek.
Pl. a Szentgyörgy aljában a 3 részre osztott átkelő harmadik szakaszán szinte lehetetlen zöldön átkelni, holott a párhuzamosan futó Miskolctapolcai úton még vagy 20-3 másodpercig kap zöldet az autós forgalom. A Fábián kapu-Vologda kereszteződésnél kifelejtették a kerékpárost a lámpából, a Gábor Áronra ezer éve tilos befordulni a Kiss Ernőről, mégis sokáig piros, miközben a Kiss Ernőn az autósoknak zöld, tehát a gyalogosok fütyülnek a pirosra. Így lehet az embereket leszoktatni a tilos jelzések tiszteletben tartásáról.
Az SZTK zebránál a kieg. zöld meg a telezöld közé beiktattak pár másodperc szünetet, csak hogy vadászgató rendőrök elleni védekezésül egy satuféket kelljen nyomi, majd padlógázt, nehogy megtoljanak.
És még hosszasan sorolhatnánk az ésszerűtlen programozást, de hát miért pont ehhez értene bárki is Miskolcon, amikor minden területet elárasztanak a dilettánsok