Skip to content

IC Miskolc. Lassabban ,drágábban

Harminc éve indult az első magyar InterCity: ma tovább tart az út, és persze, drágább is

Az első városok közötti expresszvonat Miskolcot kötötte össze Budapesttel.

Az InterCity (rövidítve IC) a definíciója szerint jellemzően nagyvárosok között közlekedő magasabb komfortfokozatú expresszvonat. A vonatra általában a menetjegyen felül pót- és helyjegyet is kell váltani.

Az első ilyen az országban 1991. június 2-án indult el és Miskolc és Budapest Keleti pályaudvar között közlekedett.

Az acélkék szerelvény – amelyet akkor stílszerűen 120 kilométeres száguldás közben mutattak be a sajtó munkatársainak –, korszerű, nagy teljesítményű mozdonyból, egy első osztályú kocsiból, ízléses étkező-büfé kocsiból és négy másodosztályú kocsiból állt. Az ország akkor leggyorsabb és legkorszerűbb vasúti pályáján hétköznap négy, vasárnap öt vonattal közlekedett mindkét irányban. A menetidő 1 óra és 47 perc volt, a kényelemért és a gyorsaságért 100 forintos pótjegyet kellett váltani.

Ma ugyanezt a távot 1 óra 57 perc alatt teszi meg az IC, azaz tíz perccel hosszabb a menetidő, miközben a pótjegy ma 300 forint.https://hvg.hu/elet/20210602_Harminc_eve_indult_az_elso_magyar_InterCity_ma_tovabb_tart_az_ut_de_joval_dragabb?s=hk



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



2 Comments

  1. Névtelen
    2021.06.02. 15:20

    Akkor nem állt meg sehol, most meg megáll Kövesden (korábban Füzesabonyban).
    Meg igen, a pálya Hatvantól kifelé cseréért kiált, főleg a bal vágány.

  2. Névtelen
    2021.06.02. 20:04

    Ma a menetidő 2:01 és nem 1:57.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük