Miskolci cicaharc. Madár Bandinak az sem tetszik, hogy Rokker csak annyit csinált, hogy örökbe fogadott egy vörös madarat…

Etikai kifogása mellett Hollósy András, a miskolci Fidesz–KDNP szóvivője szerint az is kérdéses, hogy Erdei el tudja-e látni valamennyi miskolci megbízatását új városából. Mint arról korábban beszámoltunk, Erdei Sándort indítja a Jobbik a borsodi, 5-ös számú ország­gyűlési választókerületben Sátoraljaújhelyen.

– Erdei Sándor Zsolt, művésznevén Rokker ­Zsoltti elhagyta Miskolcot és Sátor­aljaújhelyre költözött, 85 kilométerre a jelenlegi választókörzetétől – kezdte a sajtótájékoztatót Hollósy András, a Fidesz–KDNP miskolci szóvivője. – Ez természetesen az ő magánügye, oda költözik, ahova akar. A magánügy azonban máris közüggyé változik, ha több ezer miskolcinak tett ígéretét veszi semmisnek, hátat fordítva azoknak, akik számítottak munkájára – tette hozzá Hollósy András.

Pozíciókból millió

Hollósy András szerint az a majd kétezer miskolci, aki Erdeire szavazott, jogosan érezheti azt, hogy a politikus nem tartotta be, amit a kampányban ígért. „Az ígéretek beváltása helyett kreált pozíciókból milliós nagyságrendű fizetést vesz fel!” – húzta alá.

Mint arról korábban már beszámoltunk, Erdei Sándor Zsolt a Velünk a Város frakciójának önkormányzati képviselőjeként, emellett a rendészeti bizottság tagjaként, az egészségügyi bizottság alelnökeként, a Miprodukt Kft. felügyelőbizottságának a tagjaként, valamint a Miskolci Állatkert kommunikációs munkatársaként kap javadalmazást, illetve fizetést minden hónapban.

– Mindeközben pedig azt látjuk, hogy eddig csak arra futotta, hogy örökbe fogadjon egy vörös csőrű madarat a vadasparkban, vagy olyan beruházásokat adjon át, ami kormányzati támogatással vagy az előző városvezetés munkája révén jött létre – hangsúlyozta a Fidesz–KDNP szóvivője.

boon.hu