Miért fontos a keresőoptimalizált szövegírás?

Ha egy cég profi a saját szakterületén, még nem jelenti azt, hogy ezt a weboldalán is megfelelően kommunikálja. Hang nélkül pedig nemcsak elveszünk az internet információrengetegében, de így a szakértelmünket és a hitelességünket sem növeljük.

Találjanak ránk a felhasználók

Bekő Tóni nem érti, hogy a településen a közelmúltban nyitott autószerelő műhelynek miért van sokkal több új ügyfele, mint az ő szervizének. Roppantul bosszantja a dolog, hiszen ő már 30 éve dolgozik a szakmájában, a kliensei szeretik, a munkáját az ipartestület pedig többször is elismerte. Amikor Tóni jobban utánajár, mi állhat a dolgok mögött, megtudja, hogy az új szerelőre a Google-ben indított lekérdezések alapján, a honlapján keresztül találnak rá.

A fenti példa jól szemlélteti, miért is olyan fontos a tudatos online kommunikáció, aminek köszönhetően bizalmat vívunk ki az érdeklődők körében, és láthatóvá válunk az interneten. A keresőoptimalizált, azaz a SEO szövegírás e két szempontot tekinti a legfontosabbnak: megfelelni a felhasználók és a keresőmotorok igényeinek, hogy oldalunk kedvezőbb rangsorolást kapjon a Google találati listáján.

A nagy egész része

A SEO szövegírás a keresőoptimalizálási stratégia csak egy nagyobb mozaikdarabja, amely sok másik taktikával együtt segít kiemelkedni a versenytársak közül. A holisztikus megközelítés nagyon fontos, mert csak így érhetünk el valós eredményeket. A tartalom mellett lényeges a weblap linkeltsége, azaz a hivatkozottsága, valamint a megfelelő technikai beállítások összessége.

A SEO szakemberek kellő alapossággal és analitikus szemlélettel végzik el az egyes részfeladatokat, hogy a végeredmény önmagáért beszéljen. Érdemes tehát olyan szakavatottat keresnünk, aki az összes részterületet egymással összhangban optimalizálja.

Ne felejtsük, nem elég jónak lenni, annak is kell látszani. Viszont annak, aki szakmailag jó, nagyon könnyű dolga lesz, ha jónak akar látszani. A Google találati listája pedig mindenki előtt nyitva áll.