Miskolc.  Falfirka, mocsok és eklektikus házrengeteg. El innen

Azon felül, hogy pár napja egy kihalt külterületen türelmi zónát alakítottak ki az örömlányoknak Miskolcon, nekem továbbra is ez a hely az ország legeklektikusabb, fájón kopott és fullasztó városa, ráadásul Észak-Magyarország fővárosa. Nem csupán azért, mert lassan azt sem tudni, hogy ez a BAZ megyei metropolisz hány ipartelepet, hány gazos vasúti hálózatot, hány volt szocialista gyárromot, lakótelepet, düledező viskót foglal magába.

Az is döbbenet, hogy e gigantikus városnak csak pár olyan fő- és mellékutcája van, amelyen érdemes keresztülsétálni.

Sajnos azok is egyre piszkosabbak, állaguk a felújítás óta egyre romlik.

Mikolc belvárosPár utca van, ahol érdemes végigsétálni Miskolcon

Ehhez hozzájön a rossz közbiztonság is. A türelmi zóna így érthető: ha egy ötvenezer főnél nagyobb lélekszámú településen folyamatosan jelentkezik a prostitúció, akkor az önkormányzat köteles ilyen zónát kijelölni. Márpedig Miskolcon több mint 152 ezren élnek, igaz ez töredéke az 1980-as 208 ezres rekordnak. Persze logikus, hiszen ez a város volt a szocialista ipar egyik fellegvára. Kár volt megállni, körülnézni, Miskolc beszippant a fülledtségével, szürkeségével, tömegével együtt.

Ez a jellemző miskolci „városkép”

A pandémia előtt itt láttuk az egyik legszuperebb előadásban Bartók Kékszakállúját. Hiába a kulturális emlék, most egyszerre mondjuk: el innen, de minél előbb.https://novekedes.hu/utazas/ezt-a-magyar-turisztikai-ekkovet-latni-kell