A rendőrség honlapján jelen meg a hír tegnap késő este, hogy a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztálya – szakértők bevonásával – folytat nyomozást egy gyulai férfival szemben gyermekpornográfia bűntett és más bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A gyanúsított letartóztatásban van.

A Beol.hu viszont már arról ír, hogy a szóban forgó férfi nem más, mint a Jobbik volt helyi politikusa, Horváth László, aki 2019-ben indult a gyulai önkormányzati választáson az egyik egyéni választókerületben, ahol végül utolsó lett. A portál úgy tudja, a férfi pár napja öngyilkosságot kísérelt meg.

A Beol.hu megkereste a Jobbikot, hogy reagáljanak az értesülésükre, ám Csengeri Lajos, a Jobbik gyulai alapszervezetének elnöke csak annyit közölt: Horváth 2019-ben volt résztvevője a munkájuknak az önkormányzati választásokon. „Azóta azonban kilépett a pártból, már korábban kilépési nyilatkozatot juttatott el hozzám, illetve az igazolványát is leadta – fogalmazott Csengeri Lajos. A Jobbik helyi elnöke 30-40 éve ismeri a férfit, és ahogy a közvéleményt, őt is megdöbbentette a rendőrségi hír. Hozzátette, amikor valaki belép az alapszervezetbe, akkor ki kell töltenie egy formanyomtatványt, amiben arról is nyilatkozni kell, hogy büntetett előéletű-e, illetve folyik-e ellene eljárás. Mindkét kérdésre nemleges volt a válasz, és utána is néztek, valóban nem volt ellene eljárás a belépéskor. Az alapszervezeti elnök hangsúlyozta, a jogerős bírósági ítéletig mindenkit megillet az ártatlanság vélelme” – fogalmazott Csengeri.

Bennfentes helyi információkra hivatkozva arról ír az eset kapcsán, hogy most a rendőrség leporolta Szathmáry Nikolett ügyét is. A kislány 1998-ban nem ért haza néptáncóráról. Utoljára egy helyi gyermekorvos látta, aki a boltig kísérte, majd onnan egyedül indult haza. 7 éves korában gyilkolta meg egy máig ismeretlen személy, majd három évvel az eltűnése után, 2001. február 20-án a Csabai út melletti csatornaparton nádvágók találták meg földi maradványait egy zsákban. A gyilkosa azóta is szabadlábon van. A portál úgy értesült, a jobbikos politikustól még DNS-mintát is vettek a fentebb említett üggyel összefüggésben.

Az Origo is megkereste a Jobbikot, mert szerették volna, ha párt konkrétabban reagál a hírre. Végül azt írták a portálnak: Horváth „alig másfél évig volt tagja a gyulai szervezetünknek, 2021 tavaszán indoklás nélkül kilépett a Jobbikból.” Arra a kérdésre viszont már nem adott választ a Jobbik, hogyan értékelik a bűncselekmény gyanúját.

Ha ön, vagy valaki a környezetében úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116 123-as vagy a 06 80 820 111-es telefonszámot!