Szinte kizárt, hogy a gyulai pedofilbotrány a Szathmáry Niki-ügy megoldása lehet

Eddig semmi nem utal arra, hogy a most kirobbant gyulai pedofilügynek köze lenne a 7 éves Szathmáry Niki 1998-as meggyilkolásához, de a borzalmas bűntényben nem is volt hátrahagyott DNS.

Míg a kormánypropagandához tartozó médiumok a kedden nyilvánosságra került gyulai pedofil-ügyben a politikai szálat erőltetik – vagyis azt hangsúlyozzák, hogy a letartóztatásba helyezett 68 éves H. L. 2019 őszén a békési fürdővárosban a Jobbik egyik képviselőjelöltje volt –, addig a bulvársajtó is élénken foglalkozik az üggyel, és azt is sugalmazták, hogy iszonyú részletek derülhetnek ki az 1998 januárjában 7 évesen, Gyulán eltűnt és 2001-ben holtan megtalált Szathmáry Niki ügyéről.

Ezt abból szűrték le, hogy a most előzetes letartóztatásba helyezett H. L.-től DNS-mintát vettek, a gyulai közvélemény pedig azt szeretné, ha a pedofil-üggyel egyszerre a Niki-gyilkosság is megoldódna.

 

 

„A közvélemény várakozását és reményeit megértem, de a nyomozás szakmai és technikai részét tekintve ez egy sokkal bonyolultabb ügy, pillanatnyilag pedig nincs olyan információ, amely a két ügyet összekötné azon kívül, hogy Gyulán történt” – mondta a Narancs.hu-nak egy, a rendőrséghez közeli forrás.

„Ha jellemezni akarnám a helyzetet, akkor a bizonyos lapok és portálok hozzáértésének hiányát az fejezi ki a legjobban, hogy a mostani DNS-mintavétel és a Niki-ügy között egyenes összefüggést találtak. Egyrészt, ilyenkor a nyomozási protokoll része, hogy a DNS-mintát vesznek a gyanúsítottaktól, másrészt nincsenek tisztában azzal, hogy

Niki ügyében nem volt tettesi DNS. Sőt, 2001-ben, amikor megtaláltuk a kislány maradványait, akkor DNS-vizsgálat sem volt még Magyarországon, így DNS-nyilvántartás sem. Egy szó mint száz: itt és most nincs mit összevetni egymással.

Ahogy arról sincs semmilyen információ, hogy a gyanúsított számítógépén Nikolettel összefüggő fotók lettek volna”

– tette hozzá forrásunk.

Mint arról beszámoltunk, három évvel a 7 éves kislány eltűnése után, a forgalmas 44-es főút gyulai bevezető szakasza melletti nádasban közmunkások a víz alatt találtak egy összekötözött zsákot, amelyben – mint később kiderült – Szathmáry Niki földi maradványai és néhány ruhadarabja volt. Forrásunk szerint olyan helyszínt kell elképzelni, amelyet előtte 25 közmunkás összejárt, a holttest pedig három évet volt a zsákban a víz alatt, így csak a csontváz és néhány ruhadarab került elő. Akkor a csontvázak egy részének Olaszországba küldése után, hónapokig tartó vizsgálatok voltak szükségesek ahhoz, hogy kétséget kizáróan megállapítsák, az eltűnt kislányt találták meg.https://magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/szinte-kizart-hogy-a-gyulai-pedofilbotrany-a-szathmary-niki-ugy-megoldasa-lehet-240699