Skip to content

Telex: Jelentést kell írniuk a háziorvosoknak az idősekről, akik nem kérnek oltást

Egy, a Telex birtokába jutott körlevél szerint a háziorvosoknak nemcsak hogy egyenként kell felkeresnie azokat a 60 évesnél idősebbeket, akik még nincsenek beoltva, de a kormányhivatal tételes elszámolást is vár a házalásról. A lap azt írja:

A háziorvosok minden pénteken déli 12 óráig kötelesek jelentést tenni arról, hogy hány 60 év feletti embert kerestek fel, hányat győztek meg és oltottak be. Aki pedig nem vállalja az oltást, azzal elvileg egy nyilatkozatot kellene aláíratniuk.

A lap egyébként a harmadik oltásról kérdezett meg több háziorvost is. A többségük azt mondta a Telexnek, hogy eddig inkább csak tájékoztatta a betegeit a lehetőségekről, de harmadik oltásokat még nem adott be. Az orvosok tapasztalatai szerint jobbára azok érdeklődnek a harmadik oltás után, akik Sinopharmot kaptak eddig. Egyikük így nyilatkozott:

A harmadik oltás engedélyezésével a kormány ügyesen elfedi, hogy a nagy tételben beszerzett kínai Sinopharm kevésbé ad védelmet.

Olyan is akad, aki korábban Szputnyik V oltást kapott, és most azért szeretne Pfizert, mert Németországban dolgozik, ahol az orosz vakcinát nem fogadják el.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük