Skip to content

Egy kórházi tájékoztató a csökkent immunműködésűekkel egy csoportba sorolja a Sinopharmmal oltottakat

Egy kórházi tájékoztató a csökkent immunműködésűekkel egy csoportba sorolja a Sinopharmmal oltottakat

Dobson Szabolcs gyógyszerész mutatta be azt a tájékoztatót, amit állítólag a harmadik oltásra jelentkezőknek kell kitölteniük. A dokumentumot a Dél-pesti Centrumkórház adhatta ki, de az még nem világos, hogy más intézményben is készültek-e hasonlóval. A kérdések tisztázásra érdekében megkerestük a Koronavírus Sajtóközpontot, illetve a Dél-pesti Centrumkórházat is. Amint válaszolnak, cikkünket frissítjük.

A tájékoztatóban egyrészt arról olvasni, hogy Magyarországon is megkezdődött a harmadik (emlékeztető) oltások beadása, illetve, hogy azt elsősorban az immunsérülteknek ajánlják. Vagyis olyan pácienseknek, akik úgynevezett immunszupresszív kezelés alatt állnak. Ilyen többek közt a kemoterápia és a sugárkezelés is.

A dokumentumon az is olvasható, hogy

az emlékeztető oltás szempontjából ugyanebbe a csoportba tartoznak az elölt teljes vírus vakcinával, azaz a kínai Sinopharmmal oltott 60 éven felüliek és/vagy immunsérültek.

A tájékoztató szerint a harmadik oltásra legkorábban 4 hónappal a második vakcina beadását követően van lehetőség, ennél rövidebb intervallumhoz orvosi szakmai indokra van szükség.

Dobson Szabolcs úgy értékelte a dokumentumot, hogy az abszolút korrekt, és kiemelte, hogy „a Sinopharmmal oltottakat prioritási szempontból a csökkent immunműködésűekkel egy csoportba sorolják”.https://hvg.hu/itthon/20210809_del_pesti_centrumkorhaz_harmadik_vakcina_oltas#rss



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük