Skip to content

Kereste az útját…Elismerte a Neokohn külső munkatársa, hogy régen náci eszmékben hitt

Kereste az útját…Elismerte a Neokohn külső munkatársa, hogy régen náci eszmékben hitt

Elismerte Gyenge Dániel, a Neokohn zsidó híroldal munkatársa, hogy ő van a náci kárlendítős és a nyilas zászlóval pózolós képeken -–írja a Média1.

Az ügy előzménye, hogy a Telex megírta: a szélsőjobboldali, neonáci Erő és Elszántság nevű mozgalom tüntetéseinek aktív részese volt az adófizetői pénzzel támogatott kormányközeli, magára keresztényként hivatkozó Vasárnap.hu új főszerkesztője, Horváth Tamás. Nem sokkal azután, a vasarnap.hu oldal leleplező fotókat közölt a Brit Mediához tartozó Neokohn.hu nevű zsidó hír- és véleményoldal külső munkatársáról. Gyenge Dánielről olyan néhány évvel ezelőtt készült fotókat tartalmazó képsorozat jelent meg, amelyek egyikén náci kárlendítést végez, a másik esetben nyilas zászlóval pózol.

A Neokohn jelezte, hogy nem ismerte Gyenge Dániel múltját, de várják a bocsánatkérését és a magyarázatát. Ezután jelent meg a lapban Gyengétől egy írás, amiben elismerte, hogy valóban ő van a képeken, a náci jelképekkel való pózolást „fiatalkori útkeresésként” említi, és bocsánatot kér az olvasóktól. „Tudom a magyarázkodásnak itt nincs helye, a múltban elkövetett összes olyan tettemet és megnyilvánulásomat mélyen megbántam, mely összefüggésbe hozható az újnyilas, neonáci eszmékkel” – írta.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



2 Comments

  1. Névtelen
    2021.08.12. 10:36

    Pozsgay Imre elvtárs is „fiatakori útkeresésben” vett részt az MSzMP színeiben, csakúgy mint Kövér László elvtárs az MSzMP Központi Bizottsága Társadalomtudományi Intézetében.

    Amúgy, melyik képen van a nyilas zászló ?

  2. Névtelen
    2021.08.12. 20:12

    Kihallgatják Grünt:
    -Ismeri maga a Kohnt?
    -Nem!
    -És a Weiszt?
    -Hát akkor már inkább a Kohnt…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük