„LÁSSUK URAM ISTEN, MIRE MEGYÜNK KETTEN !”
Eddig csak pletykáltak róla, de ma már világgá kürtölték: lebontatja a kormány a miskolci ITC székházat, amely eredetileg megyei pártbizottság irodaháznak épült.
Bármilyen papírja is van (van?) az épület korszerűtlen, esetleg rossz műszaki állapotáról (szakember vagyok, ez az állítás sem állja meg a helyét), mindenki tudja, hogy a szocializmus/kommunisták jelképének számító (???) pártházat eszmei okokból kell eltüntetni.
Teljesen logikus és támogatható, támogatandó szándék.
De én ezt kevésnek és hatástalan lépésnek tartom.A mai fiatalok, középkorúak nem is tudják, hogy ez az épület ilyen mozgalmi múlttal rendelkezik.
Olyan létesítményeket kell még elbontani, amiről mindenki tudja, hogy a szocializmus termékei és fennen hirdették/hirdetik a közösségi értékek prioritását az egyéni, önző, individuális gondolkodással szemben.
Először is követelem, hogy bontsák el az Avasi kilátót !
Ha valami, hát ez tényleg a szocialista idők szellemének terméke, mindenhonnan látszó, emblematikus kompozíció, távolról nézve egy terpeszkedő ötágú csillag kontúrja rajzolódhat ki a kellően tájékozott és szellemileg feltöltött szemlélő számára.
De mindez nem elég !
A város számos pontján embertelen léptékű , a szocializmus diadalát hirdető toronyházak épültek az átkosban. Így akarták tudatni a világgal, hogy a kapitalizmus halálra van ítélve és csak a becsületes munkáé a jövő ! Az Ady-hídi, a Villanyrendőrnél téglából épített „magamutogató” tornyok félrevezető módon akarták sugallni, hogy Miskolc már nem falu, hanem előbb -utóbb világvárossá válhat.
A kiliáni Csillagda épülete nem átallotta elhitetni a proletárokkal, hogy érdemes tanulni, szorgalmas munkával bármilyen célt el lehet érni, határ a csillagos ég . Le vele !
A gazdagon termő kukorica és kenderföldek helyére összkomfortos lakások ezreit építették a kommunisták, a kényelmes otthonokkal arra ösztönözve a vidéki embereket, hogy kapát-kaszát-talicskát elhajítva betóduljanak a városba és világra nyitott , iskolázott emberekké váljanak. El kell tüntetni ennek a sötét kornak az utolsó tégláit is !
Egy egész városrésznyi területet vettek ki a művelésből, hogy Magyarország talán legnagyobb egyetemét felépíthessék. Pazarló módon az ország legjobb építészeit bízták meg a komplexum megtervezésével, nem sajnálták a márványt, a drága megoldásokat, hatalmas előadókat és rengeteg kollégiumot terveztek . Hová gondoltak ? Ki fog akkor dolgozni a gyárakban és a szántóföldeken ? El kell tüntetni még a nyomát is ennek a szellemi fertőnek, a henye életmódra nevelés fellegvárát is le kell bontani !
Összegyűjtöttem a Google segítségével, milyen roppant károkat okoztak Miskolcon ezek sötét erők, bejelöltem a képeken mi-mindent kell SŰRGŐSEN, még 2022-es választások előtt a földdel egyenlővé tenni annak érdekében, hogy senkinek eszébe ne jusson visszasírni(szavazni) ezeket a banditákat !
Csak azt nem tudom, ha ezek a fehér foltok felkerülnek a térképre, mi marad a városunkból !?