Skip to content

Magyar busz. Nyolc halálos áldozata van az M7-es autópályán történt buszbalesetnek

Magyar busz. Nyolc halálos áldozata van az M7-es autópályán történt buszbalesetnek
Nyolc halálos áldozata van az M7-es autópályán történt buszbalesetnek – részletek

Nyolc halálos áldozata van az M7-es autópályán történt buszbalesetnek – részletek

 

A magyar rendszámú busz átszakította a szalagkorlátot és az autópálya-felüljáró hídpillérének ütközött. Sok a sérült, zajlik a helyszínelés és a műszaki mentés, hosszú időre leáll a forgalom a Budapest felé vezető oldalon.

Nyolcan meghaltak abban a hajnali balesetben, amikor az oldalára borult egy zsúfolt autóbusz vasárnap reggel 4 óra 55 perckor az M7-es autópálya 70-es kilométerszelvényében, a Budapest felé vezető oldalon, Szabadbattyán térségében.

© MTI / Mihádák Zoldán

A magyar rendszámú jármű több mint ötven utasa közül nyolcan a helyszínen életüket vesztették. Szabó-Bisztricz Anett, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője közölte:

a busz átszakította a szalagkorlátot és az autópálya felüljárója hídpillérének ütközött.

A rendőrség tájékoztatása szerint a buszon utazók közül ketten súlyosan és negyvenhatan könnyebben megsérültek. A székesfehérvári hivatásos és a sárszentmihályi önkéntes tűzoltók a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett két irányból, a jármű eleje és hátulja felől kezdték meg az utasok kimentését. A mentésről a katasztrófavédelem tett közzé videót a Facebookon.

A tűzoltóknak több ülést, valamint a mennyezetre felfüggesztetett monitorokat is el kellett távolítaniuk, hogy hozzáférjenek a sérültekhez. Tizennégy utast a tűzoltók mentettek ki, a többiek saját erejükből hagyták el a buszt. A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a hvg.hu kérdésére elmondta azt is: reggel 8 óra után már a rendőrségi helyszínelés zajlott, majd ezt követi a busz műszaki mentése, az összeroncsolódott buszt daruval fogják kiemelni.

© MTI / Mihádák Zoldán

„Megrendítő tragédia történt ma hajnalban az M7-es autópályán, városunktól néhány kilométerre” – reagált a balesetre Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere. Azt írta: „az önkormányzat minden tőle telhető segítséget felajánlott, ha szükséges, akkor szállást is biztosítunk a kórházi kezelést nem igénylő túlélők számára”. Hozzátette: a Katasztrófavédelem, a Mentőszolgálat, az egészségügyi személyzet és a rendőrök is folyamatosan dolgoznak,

a buszbaleset sérültjeit a Szent György Kórházba szállították.

A baleset miatt teljes útzár van érvényben, vagyis lezárták a sztráda főváros felé oldalát. A forgalmat a szabadbattyáni lehajtónál leterelik a 7-es út felé, ahonnan a 63-as úti csomópontnál lehet visszatérni az M7-es autópályára. A katasztrfavédelmi szóvivő szerint mind a helyszínelés, mind pedig a műszaki mentés hosszú időt vesz igénybe, így a Balaton felől Budapestre tartók indulás előtt mindenképp tájékozódjanak az aktuális forgalmi helyzetről.https://hvg.hu/cegauto/20210815_Nyolc_halalos_aldozata_van_az_M7es_autopalyan_tortent_buszbalesetnek



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



6 Comments

  1. tóni bátyátok
    2021.08.15. 11:49

    Megspórolták az éjszakai szállás költséget Horvát országban! Halálba küldték szerencsétlen sofőrt újgazdagék!

    1
    1
  2. Névtelen
    2021.08.15. 18:13

    Ezt majd jól megszakérti mindenki, de a napnál világosabb tényeket felesleges jobbról-balról magyarázni.
    Az utóbbi 20 év ilyen baleseteinél szinte kivétel nélkül elaludt a sofőr. Most vajon mi történhetett? Egy napos horvátországi túra, hajnali indulással, éjjeli hazaúttal. Biztos szanaszét aludta magát a sofőr.
    Azért a néhány tíz vagy százezer hitvány forint haszonért ma is sikerült megölni pár embert.

    • guest
      2021.08.16. 22:39

      Vannak hatóságok, amelyek szemet hunynak. Immár 30 éve. Vajon miért? Aki ismeri a szakmát az tudja.

  3. Névtelen
    2021.08.16. 17:48

    Most már tudni, hogy nem a szegény sofőr fáradtsága okozta a balesetet. Én azért megkérdőjelezem, hogy a buszon ülve ugyanúgy ki tudták magukat pihenni, mintha ágyban aludtak volna. Nem szabad a járművek biztonságán és a sofőrök pihenésén spórolni. Egy éjszakai alvással, egy ilyen út max. 10.000.- Ft-tal kerül többe. Sajnos jellemző, hogy mi magyarok szeretünk minél olcsóbban utazni, de ahogy megérkezünk a tengerpartokra első út a motorbérlés stb. Nagyjából biztosra veszem, hogy az egy éjszakai szállás többszörösét elkötötték a parton azon az egy napon. Ebből a nagyon szomorú eseményből tanulnunk kellene végre, mikor, hová, milyen feltételekkel utazunk. Inkább menjünk ritkábban, de biztonságban. Rendelettel kellene megtiltani a nonstop utazásokat és még jobban meg kellene szigorítani a csoportos szállításra alkalmas járművekre vonatkozó előírásokat. Nagyon sajnálom az áldozatokat, szegények sofőrök a családjuk és önmaguk eltartásáért az életükkel kellett, hogy fizessenek.

  4. Névtelen
    2021.08.16. 18:28

    Biztos hülyét kérdezek,de egy napra mi értelme horvátországba menni?

  5. Névtelen
    2021.08.17. 18:34

    „egy napra mi értelme Horvátországba menni” Mondom bulizni egy hatalmasat, besörözni a parton, irány a tenger, halat enni, motorozni, jeges kávé, koktélok. Este bár, elkölteni 30-40 e Ft-tot, aztán éjszaka a buszon alvás. Azt ne kérdezd, hogy ugyanezeket itthon hol nem lehet megtenni, mert bárhol a tavak mellett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük